15 november 2009

Google Wave, vibe of hype?

Iedere conferentie biedt wel een workshop waarvan je het gevoel hebt: Daar moet ik bij zijn!
To surf or not... een eerste verkenning was er zo een en daar dachten meer mensen net zo over, want de zaal zat bommetje vol!
Op de eerste vraag wie er al een wave account heeft gingen al vingers de lucht in, maar op de vervolgvraag wie er eentje wil natuurlijk nog veel meer. Ik maakte ter plekke dan ook weer nieuwe vrienden door te melden dat ik er 30 kon weggeven.

Binnen 45 minuten namen Victor en Paul ons mee in een eerste verkenning van de mogelijkheden. Dat deden ze heel aanschouwelijk door via twee accounts live een nieuwe wave met elkaar op te zetten over een influenza opdracht. Elkaars teksten verbeteren en aanvullen, plaatje en video erbij, plattegrond toevoegen... je zag het allemaal ter plekke gebeuren! Daarmee werd gelijk duidelijk wat de kracht kan zijn van een dergelijke manier van werken in het onderwijs! Natuurlijk probeerde ik gelijk in hun wave te komen, maar dat lukt niet zo maar. Je moet wel uitgenodigd worden. Inmiddels staat de aangemaakte wave openbaar (voor wie een account heeft).

Gaat dit het nu worden? Ik durf er nog weinig over te zeggen omdat ik er gewoon nog te weinig mee bezig ben geweest. Ik denk ook dat een aantal functionaliteiten zich nog moet uitkristalliseren, maar fascinerend is het zeker! Zeker wanneer je gericht met een aantal mensen wilt samenwerken aan een opdracht of thema kan een wave heel krachtig zijn. Maar de waves waar ik tot nu toe "in zit" zitten vooral nog op het niveau van verbazing en uitproberen. Wij vinden het prachtig dat het allemaal kan, maar of onze leerlingen deze nieuwe omgeving snel zullen omarmen vraag ik me nu nog wel af...

Toch hadden we in Utrecht even het gevoel dat we met elkaar naar iets echt nieuws zaten te kijken waar we de komende tijd nog veel meer van zullen zien!

Presentatie staat hier. Foto's staan hier. Wave staat hier. En natuurlijk heb ik mijn Flip even omhoog gehouden:

2 opmerkingen:

 1. hallo Willem,

  Hartelijk dank voor je invite! Ik ga er binnenkort mee experimenteren. Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Willem,

  Ben je al door je invites heen?
  (*kijkt met aardige blik richting Willem*)

  Gr, Frank.

  BeantwoordenVerwijderen