15 november 2009

Hier heb ik niets aan!

Tijdens mijn bezoek aan de stand van Kennisnet op Dé Onderwijsdagen viel mijn oog op een mooi boekje dat ik snel in mijn tas stopte. De titel triggerde me natuurlijk. Iets kan nooit niks zijn, dacht ik bij mezelf...

“Hier heb ik niets aan!”
De titel van dit boek geeft in één simpele uitspraak een van de meest weerbarstige barrières weer die verdere integratie van ict binnen het onderwijs in de weg staat.
Het probleem: leraren willen meer gebruik maken van digitaal leermateriaal, er is ook steeds meer materiaal beschikbaar, maar nog steeds vinden leraren en schoolleiders het aanbod niet bruikbaar. Waar ligt de oorzaak van dit probleem en welke maatregelen zouden we moeten treffen om te voorzien in de behoefte aan bruikbaar digitaal leermateriaal in het onderwijs? Kennisnet heeft experts uit verschillende disciplines uitgenodigd een antwoord te geven op deze vraag. Het resultaat treft u in de essaybundel “Hier heb ik niets aan!” Essays over bruikbaar digitaal leermateriaal.

Stuk voor stuk prachtige verhalen, met bij ieder verhaal een verwijzing naar gebruikte bronnen. Ik kan het je echt aanbevelen!
Je hoeft niet te wachten tot er weer een beurs of conferentie is, want alle verhalen staan online én zijn als pdf te downloaden. Er is zelfs een weblog ingericht waar je per bericht kunt reageren! Mooi om te zien dat Kennisnet nu ook weblogs inzet om de discussie op gang te brengen.
De bundel is in zijn geheel of per essay te downloaden vanaf deze pagina.

Overigens zijn in deze onderzoekreeks onlangs meer bundels verschenen, zoals over:
  • de kwaliteit van digitaal leermateriaal: taalonderwijs op de basisschool
  • Taalontwikkeling bij jonge kinderen
  • Samen Engels Leren Spreken
Kijk verder bij het overzicht van de Kennisnet Onderzoekreeks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten