09 november 2009

Iedere gelijkenis berust op toeval

Ongetwijfeld het mooiste device dat ik vorige week tegenkwam op de i&i conferentie in Lunteren was wat mij betreft het Maître computerkastje!
Daarbij doel ik dan uitsluitend op de vormgeving, want ik heb het apparaatje nog niet werkend gezien. Een prachtige aluminium behuizing die me toch sterk ergens aan doet denken, al kan ik er nog niet opkomen wat...

"De Maître is een computerkastje dat je op de muur kunt bevestigen. Met een persoonlijk pasje met ingebouwde RFID-chip kunnen leerlingen en docenten eenvoudig hun presentie registreren. Deze functionaliteit is ideaal bij lessen in een lokaal en bij activiteiten waar niet van te voren bekend is welke leerlingen aan welke onderwijsactiviteiten deelnemen, zoals bij zelfstudie, workshops of keuzewerktijd." (bron)
Een en ander natuurlijk in combinatie met het pakket Magister.

Overigens is het geen toeval dat dit bericht juist geplaatst wordt nu Magister er "even" uit ligt. Dat gaf mij de tijd om de foto's bij elkaar te zoeken en in een slideshow te zetten. Nu fingers crossed en hopen dat de mensen in Leeuwarden de boel weer snel in de lucht hebben. Heel veel succes jullie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten