20 november 2009

Vliegende start met Google Sites

Google maakt het je nu wel heel erg makkelijk om snel een website te bouwen!
Sinds deze week heeft Google een aantal templates beschikbaar gesteld waarmee je als het ware een vliegende start kunt maken. Door een template te kiezen word je site gelijk voorzien van een bepaalde layout en gevuld met een aantal pagina's en bijbehorende documenten. Die documenten komen automatisch in je Google Documents omgeving te staan. Enige voorwaarde is natuurlijk dat je een Google account hebt!

Er zijn diverse templates beschikbaar zoals voor een Club site, Project wiki, Company intranet, Classroom, Project work site en Family website.
Ik heb gekozen voor de Classroom template en op basis daarvan even snel de site Match trends neergezet. Het gaat natuurlijk nergens over maar het leerde me wel hoe snel en makkelijk je nu van start kunt gaan!

Wat nog interessanter kan zijn is dat wanneer je zelf een site hebt gebouwd je die ook weer als template beschikbaar kunt stellen aan anderen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld voor alle groepen van je school sites kunt bouwen in precies dezelfde layout. Je kunt sites in basis beschikbaar maken voor collega's die daar geen tijd in willen steken. Zo zorg je ervoor dat er eenduidigheid blijft in huisstijl en layout!

Meer informatie vind je op het Google Docs blog: Get started with Google Sites templates. Een aantal voorbeelden staat op de Get Started site, maar er zijn er nog veel meer!

Onderstaand filmpje geeft in één minuut een introductie op Google Sites:Het lastigste was nog het vinden van een originele naam voor de url van de te starten website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten