16 december 2009

Bewegende woordenwolk

Al eerder schreef ik over de twitter to powerpoint tools van Timo Elliot.
Hij blijft zijn tools verder ontwikkelen en heeft weer wat nieuws toegevoegd dat niets met Twitter te maken heeft maar dat je presentatie wel kan verlevendigen: PowerPoint Zoom Text.

Het is een flash bestand dat je in je Powerpoint presentatie kunt vullen met een aantal trefwoorden. Het leuke is dat wanneer je erop klikt de animatie verandert.
Ik heb het vorige week als een van de eerste slides gebruikt om aan te geven wat er in mijn presentatie allemaal aan de orde zou komen. Waar ik benieuwd naar was is of de flash animatie ook in een HTML bestand kan werken, ja dus!
Gewoon een kwestie van variabelen vullen en het werkt. De grootte kun je naar believen aanpassen.
Klik maar eens op de woorden hieronder en je weet gelijk zo'n beetje waar ik het vorige week over gehad heb...Klik hier om de animatie in een apart venster te openen.

1 opmerking:

  1. Onze vormgever heeft dit sinds september ook op onze site toegepast maar dan in Drupal. Elke pagina kan een tag krijgen en naarmate de tag vaker voorkomt wordt deze beter zichtbaar in de Flash.
    Omdat we dergelijke animaties vaak vreselijk irritant vinden is het tempo laag en valt hij al snel stil, totdat je er weer met de muis boven gaat hangen.
    Opvallend is dat klanten steeds vaker hierom vragen.

    BeantwoordenVerwijderen