12 januari 2010

Blogging is easy!

Wanneer je verder leest zal je duidelijk worden waarom de titel van dit bericht in het Engels is.
Hiermee demonstreer ik namelijk de mogelijkheden van Ipadio.com.

Wanneer je een account neemt bij deze dienst hoef je je blogbijdragen niet meer te schrijven, maar kun je in feite volstaan met een telefoontje! Gewoon een nummer bellen vanaf je mobieltje of vaste nummer en alles wat je zegt wordt automatisch omgezet naar tekst. Helaas werkt dit laatste alleen nog in het Engels, maar wat niet is kan komen natuurlijk...

Ipadio biedt ook een applicatie voor de iPhone en Android en dan heb je nog meer mogelijkheden tot je beschikking, zoals het meesturen van tot vier foto's en het achteraf editen van berichten. Eventuele fouten in de geconverteerde tekst kun je verbeteren. Dat kan overigens ook via de website.
Ook leuk: Wat je inspreekt wordt met een vertraging van slechts een paar seconden live uitgezonden en is te beluisteren via een aparte url. Een gesprek kan tot een uur duren. In deze test zag ik dat niet alle tekst omgezet wordt, maar alleen het eerste gedeelte.
Het gesprek is te embedden zoals je hiernaast ziet en kan automatisch worden doorgezet naar je weblog, een Posterous account, Twitter, Facebook en ga zo maar door!

Volgens de makers hebben scholen nu geen reden meer om lessen te laten uitvallen door bijvoorbeeld het slechte weer. Via Ipadio kan een leerkracht zijn lessen inspreken en iedere leerling kan gewoon thuis alles volgen!
Hier lees je wat voorbeelden over Ipadio in education.

In feite is het een vorm van podcasting, nu dus phonecasting genoemd.
Op een congres of conferentie kun je nu dus makkelijk korte interviews houden met je mobieltje en deze direct doorzetten naar je weblog! Zo wordt bloggen dus inderdaad heel makkelijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten