17 januari 2010

Zeg het via Cinchcast

In een vorig bericht Blogging is easy demonstreerde ik de mogelijkheden van Ipadio.com waarbij je via een telefoon heel makkelijk een gesproken bericht op je weblog kunt plaatsen. De geluidskwaliteit is daarbij natuurlijk afhankelijk van je telefoon en de verbinding.

Zit je gewoon achter je computer dan kun je die natuurlijk net zo goed gebruiken voor het opnemen van een boodschap. In dat geval kun je ook gebruikmaken van Cinchcast.com.
Bij Cinchcast kun je gewoon inloggen via je Twitter of Facebook account. Het voordeel van het werken vanaf je computer is dat de geluidskwaliteit een stuk beter is, zeker wanneer je beschikt over een goede microfoon.
Bij Cinchcast kun je niet zoals bij Ipadio je bericht automatisch laten embedden. Dat moet je zelf even doen. Je bericht kun je wel direct naar Twitter laten sturen.
Overigens kun je ook bij Cinchcast je telefoon gebruiken, maar dan moet je bellen naar een nummer in New York en dat maakt het duurder. Bij Ipadio kun je bellen naar een gratis nummer in Nederland. Tenslotte kun je ook bij Cinchcast een foto bij je bericht plaatsen.

Al met al mogelijkheden genoeg! De vraag is alleen wie hier nog gebruik van maakt nu we bijna allemaal met een Flip of vergelijkbaar apparaat rondlopen. De tijd van podcasts lijkt definitief voorbij...

Download fragment...

1 opmerking:

  1. Inderdaad een mooie optie Willem, maar ik ben het met je slotopmerking "De tijd van podcasts lijkt definitief voorbij..." niet eens. Of het moet zijn dat je bedoelde te zeggen dat 'podcasten' voor het verspreiden van korte audio blibs en andere eenrichtingverkeer-audioberichtgeving voorbij is.

    Daar hebben we nu inderdaad allerlei alternatieven zoals Cinch, BlogTalk Radio of Audioboo en wat dies meer zei.

    Voor 'het echte podcast werk' echter moet je toch altijd nog een bijbehorende website voor de index, de eventuele shownotes en een reactiemogelijkheid in de lucht houden.

    BeantwoordenVerwijderen