12 januari 2010

Zet al je bestanden bij Google!

Eindelijk is het dan zover: Vanaf nu kun je al je bestanden kwijt bij Google!

Niet zoals verwacht in een aparte Gdrive omgeving of zo, maar gewoon in Google Docs die de komende weken geschikt gemaakt wordt om bestanden met de meest uiteenlopende extensies te accepteren. Google heeft dit vandaag op het Official Google Docs Blog bekendgemaakt.

Gratis heb je 1 Gb tot je beschikking en de bestanden mogen tot 250 Mb groot zijn. Heb je meer ruimte nodig, dan kun je dat heel voordelig aanschaffen via je account.
Voor 20 Gb betaal je $ 5,00 per jaar. Deze ruimte kun je dan gebruiken voor Gmail, Picasa Webalbums en nu dus Google Docs.

De keuze voor Google Docs als opslagplek is helemaal niet zo vreemd. Vooral omdat je in Google Docs ook mappen kunt delen met elkaar. Zie ook Handig: Google Documenten mappen delen.

Wel bijzonder vind ik dat al in 2006 gesproken werd over opslag van bestanden bij Google en het nu dus eindelijk pas echt zover is.
Zie Google als harde schijf uit 2006...

3 opmerkingen:

 1. Wow! Eindelijk, zou ik nou toch maar alles naar de cloud gaan moven, en mijn backup systeem omgooien? Verleidelijk. 20 Gb voor $5 is nog goedkoper dan Amazon 10 dollarcent per Gig per maand...
  0,1x12x20=$24 ipv $5...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Microsoft live heeft al langer voor zijn gebruikers een skydrive ter beschikking. Hier kun je tot 25Gb aan data gratis kwijt. netjes in mappen ingedeeld en te delen met anderen.
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor de tip Willem. Ik heb er meteen wat mee zitten experimenteren. Ik zou namelijk erg graag een plek hebben waar ik op een simpele manier allerlei soorten documenten kan delen met collega's en leerlingen. Op mijn vorige school kon ik dat heel simpel via de ELO Blackboard. En bij Fontys -waar ik mijn masterstudie volg- kan ik dat via Sharepoint. Op mijn nieuwe werkplek wordt de ELO Natschool gebruikt. Het delen van documenten in die omgeving vind ik niet gebruikersvriendelijk (na vier avonden sleutelen heb ik besloten me daar niet verder in te verdiepen).

  Ik heb geëxperimenteerd met dat uploaden van bijv. Worddocumenten naar Googledocs. Maar helaas, helemaal vlekkeloos verloopt dat ook niet. Je kunt een bestand wel als Worddocument uploaden, maar niet als Worddocument downloaden. Dat betekent dat je hele opmaak naar de vaantjes gaat. Tekstomloop om een plaatje bijvoorbeeld verdwijnt, de hele tekst wordt omgezet naar een html-opmaak met andere regelafstanden, andere opmaak en meer. Jammer, ik had graag een plek gehad waar ik documenten kan up- én downloaden in een formaat dat ik zelf bepaal. Heb je nog een tip?

  BeantwoordenVerwijderen