12 februari 2010

Het volgende gat in de markt

Nu zo ongeveer alle basisscholen behangen zijn met digitale borden (en de ROC's druppelsgewijs volgen) moet de industrie natuurlijk op zoek naar een nieuwe hype en die hebben ze gevonden in de vorm van LCD-(multi)touchscreens. Op de beurs waren er verschillende te vinden.

In de stand van eInstruction heb ik mij er een laten demonstreren. Ik kan niet instaan voor de in het filmpje gedane uitspraken en die werden via Twitter dan ook gelijk (door de concurrentie?) in twijfel getrokken.
Je ziet een U-Touch multi-touch screen van maar liefst 63 inch, groot genoeg om voor een klaslokaal te hangen.

Op de Scholenlijst vind je een aantal berichten van bezoekers die meerdere schermen bekeken en met elkaar vergeleken hebben.
Zo kun je daar lezen dat multi-touch twee dingen kan betekenen:

  1. Zoals bij Avermedia: je kan met twee vingers met bepaalde software een foto vergroten en verkleinen.
  2. Zoals bij Starscreen (importeur Keren): je kan met twee vingers twee onafhankelijke acties uitvoeren dus b.v. met twee kinderen tegelijk op het bord schrijven.
Ook is het stroomgebruik van belang: een 65 inch scherm verbruikt twee keer zoveel stroom als een 55 inch. Sommigen zijn alleen monitor, op andere kun je ook "gewoon" tv kijken. Sommige zijn verrijdbaar, andere moeten worden opgehangen en zijn al dan niet in hoogte verstelbaar. Prijzen lopen uiteen vanaf € 3000 tot ver boven de € 10.000
Wat niemand je daarbij nu al kan vertellen is hoe lang deze schermen meegaan, dus wat de afschrijvingstermijn is...

1 opmerking:

  1. Het zal waarschijnlijk zaak zijn om net als bij spaarlampen en LED lampen het bonnetje goed te bewaren. :-)

    BeantwoordenVerwijderen