21 februari 2010

Klikkend samenwerken


Nu ik bezig ben met allemaal muizen en usb hubs ben ik gaan bedenken wat je hier nog meer mee zou kunnen doen dan stemmen in een Powerpoint presentatie. Mijn bericht van gisteren over die prachtige verzameling puzzels en spelletjes bracht me weer op een nieuw idee. Een spelletje spelen (onder schooltijd) is natuurlijk leuk, maar het wordt nog veel leuker en leerzamer als je dat samen doet!

Neem als voorbeeld het spel hiernaast:
Zoek een usb hub en vier muizen en start het spel.
Je kunt het spel ook downloaden en eventueel op meerdere computers installeren. Dan kun je leerlingen in competitieverband een wedstrijdje laten doen door allemaal hetzelfde spel te starten.
Dat doe je door te klikken op: Game, Specific en iedereen dezelfde game ID te laten invullen. Je kunt het steeds moeilijker maken door bij Type een groter grid te kiezen.
Een uitgebreide handleiding vind je hier, maar die zullen de kinderen niet nodig hebben.

Probeer het eens uit met partner en kinderen en verbaas je erover hoeveel je moet overleggen om tot een goede samenwerking te komen!

Wil je perse weten wie welke muis bedient?
Installeer dan Teamplayer van Wunderworks. De trial versie is één maand geldig. Iedere speler krijgt dan een eigen cursor in een andere kleur en er kan er maar één tegelijk klikken.
Behalve dit spel kunnen er natuurlijk veel meer gespeeld worden op dezelfde manier. Zo kun je makkelijk één computer met vier leerlingen tegelijk inzetten.

Probeer het ook eens met een online tekenprogramma zoals Queeky waarbij de ene leerling alleen het linkermenu mag bedienen, de ander de bovenbalk, een derde het palet en de vierde mag tekenen.

Het enige dat je voor deze vorm van samenwerkend leren nodig hebt is dus een usb hubje en 4 muizen! Heb je zelf nog andere ideeën? Laat het me weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten