08 maart 2010

IPON, awards en TeachMeet

Nog twee dagen en dan is het zover: IPON, IPON Awards én alweer een TeachMeet!

De presentatie die ik ga geven over hoe je Powerpoint interactief kunt maken is zo goed als klaar.
Het was een ware wirwar hier in huis met al die muizen en usb hubs, maar dat heeft ook wel iets lekkers van: back to basics.
Zoals gemeld ga ik ook de werking laten zien van Mouse Mischief. Tot mijn verbazing krijg je nu de volgende melding als je het programma wilt downloaden:
"The beta program is now over. If you have been using Mouse Mischief, please click on Survey on the left and fill in the beta survey. This will help us understand what was good and what needs improvement in the product."
Gelukkig heb ik het programma ergens veilig gesteld zodat je hem daarvandaan nog kunt downloaden en installeren. Op het programma zit geen tijdslot dus je kunt er nog gewoon mee werken!

Teach32
Vorige week kreeg ik door Teach32.com apparatuur aangeboden waardoor je geen snoeren en kabels nodig hebt tussen de hubs en je computer. Teach32 werkt met 8-poorts hubs die werken met een accupack en daardoor geen externe voeding nodig hebben. Het signaal van de aangesloten apparatuur (en dat kan alles zijn wat een usb aansluiting heeft) gaat draadloos naar de op je computer aangesloten gateway. Daardoor kan de afstand tussen computer en devices ook veel groter zijn. De Teach32 oplossing werkt ook perfect samen met bijvoorbeeld Wacom tablets.
Toch kies ik bij mijn demo voor mijn oorspronkelijke opstelling omdat ik wil laten zien dat het ook heel simpel kan zonder extra apparatuur. De Teach32 oplossing is echter wel een heel slimme!

Interactie via Twitter, WWW en SMS
Behalve het trucje met de muizen laat ik zien hoe je Twitter kunt integreren binnen een PowerPoint presentatie, maar ook hoe je kunt stemmen via SMS, een website én via Twitter waarbij de stemmen van al die drie bronnen direct worden opgenomen in de getoonde dia's!
Het is de bèta van een programma dat waarschijnlijk in mei op de markt komt en waarover ik nu nog niet meer kan vertellen. Het werkt echter al perfect en je kunt het zelf testen wanneer je tijdens mijn presentatie internettoegang hebt.

Interactie door annotatie
Een andere manier om een presentatie wat aantrekkelijker te maken is door middel van annotatie. Powerpoint heeft daar zelf beperkte functionaliteit voor, maar je kunt ook slim gebruikmaken van andere tools zoals Pointofix, waarover je meer kunt lezen op het weblog van ICTwereld en eXeLeren. Een prachtige tip die daar vorige week gepubliceerd werd en die ik gelijk heb opgenomen in mijn presentatie!

TeachMeetNL IPON 2010
De TeachMeet wordt weer een feestje, met veel presentaties en deelnemers. Zoveel zelfs dat het maar de vraag is of iedereen voor 20:00 uur aan de beurt komt, want dan moeten we ophouden. Lees het laatste nieuws hierover bij Helikon:
TeachMeetNL IPON 2010 – laatste loodjes
TeachMeetNL IPON 2010 – sponsoroproep
Met name de laatste oproep is interessant voor bedrijven die graag wat willen doen voor deze geweldige groep pioniers! Neem van mij aan: het betaalt zich terug!

IPON Awards
Tussendoor dan ook nog de uitreiking van de IPON awards.
De genomineerden verdienen eigenlijk allemaal een prijs dus ben ik heel benieuwd wie uiteindelijk met de trofees naar huis gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten