14 februari 2010

Maak je Powerpoint presentatie interactief!

"Op de IPON 2010 kunt u zich weer laten inspireren en uw kennis op het gebied van onderwijs en ict helemaal laten bijspijkeren middels het zeer uitgebreide congresprogramma en de beursvloer waar meer dan tachtig standhouders acte de presence zullen geven.
Digitale leermiddelen, veel praktijk cases, educatieve software, multimedia, innovatieve toepassingen in de klas, leren op afstand, gaming, videoconferencing, zelf lessen maken, muziek en film: u vindt het allemaal op de IPON 2010."


Die tekst is niet van mezelf natuurlijk maar is te vinden op de IPON website.De IPON ziet zich dus niet alleen als beurs, maar heeft ook een congresprogramma. Op beide dagen zijn doorlopend 9 parallesessies gepland van drie kwartier waarvan ik er een mag verzorgen.
Op woensdagmiddag 16:00 uur kun je me vinden in het Lime theater met een presentatie over:
Maak je Powerpoint presentatie interactief!
Veel leerkrachten maken gebruik van Powerpoint presentaties. Deze worden echter wel eens als saai ervaren en statisch gevonden. Nu is het mogelijk om presentaties interactief te maken waarbij de aanwezigen op verschillende manieren kunnen reageren. De reacties worden direct zichtbaar in de presentatie. Ideaal wanneer je meningen wilt peilen of wilt laten stemmen op vragen en stellingen!
In deze presentatie laat ik zien hoe je dit kunt doen via een website, via Twitter, via je mobieltje of zelfs met een gewone muis. Daarbij wordt gebruik gemaakt van betaalde- maar ook volledig gratis oplossingen.
Het is aan het einde van de dag en naast mij is er nog een aantal andere interessante sessies waaruit je kunt kiezen, dus ik ben benieuwd hoeveel mensen ik uiteindelijk in de zaal krijg. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar.
Ik zeg echter altijd: het gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit, dus ook al komen er maar een paar mensen, mijn verhaal zal er niet minder om zijn!

Heb je mobiel internet bij je (gratis wifi van KPN aanwezig), dan zit je helemaal goed tijdens mijn presentatie waarin je natuurlijk zelf actief mee kunt doen! Heb je alleen een mobieltje bij je, dan kun je ook interactief meedoen. Zo niet, dan liggen er een heleboel muizen waar ook mee gestemd kan worden. Ik ga het je allemaal laten zien!

Dat laatste kunstje doe ik trouwens nog een keer dunnetjes over op de TeachMeetNL IPON die gelijk aansluitend wordt gehouden.
Voor die TeachMeet kun je je nog opgeven, zowel als bezoeker maar ook als presentator! Heb je iets goeds te melden op het gebied van Onderwijs en ICT en lukt je dat in 7 minuten? Gebruik de TeachMeetNL IPON als zeepkist!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten