31 maart 2010

Draadloze muizen

Vandaag kreeg ik acht draadloze muizen binnen om te gebruiken voor mijn Mouse Mischief project. Het eerste wat ik gedaan heb is ze met een lettertang te nummeren. Die tip kwam ik tegen op internet. Want wat als een van de muizen z'n connectie verliest en je opnieuw moet synchroniseren? Dan is het wel handig te weten met welke ontvanger de muis verbinding heeft. Thuis geen probleem als je er maar één hebt, maar stel je een lokaal voor met 25 identieke gevallen!

Wat betreft de ontvanger, dat is zo'n grote als je op de foto ziet. Ik had natuurlijk liever exemplaren gehad met zo'n mooi klein usb ontvangertje, maar een gegeven muis mag je natuurlijk niet aan z'n staart trekken. Als ik met mijn demo het land in trek zal ik nu wel heel veel zooi mee moeten nemen, want al die ontvangers nemen natuurlijk veel plaats in!

Toen ik een aantal muizen had aangesloten zag ik dat het rode LED lampje maar bleef branden. Dat wierp de vraag op hoe lang de 2 AA batterijtjes nu eigenlijk meegaan? Ik zal deze muizen in de praktijk meer niet gebruiken dan wel. Blijven die lampjes dan constant aan?
Ik durfde de vraag te stellen op Twitter en kreeg een geweldige tip: doe een papiertje tussen de contacten en de batterijen. Dan zitten ze er nog in als je de muis weer wilt gebruiken.
In plaats van een papiertje ga ik plastic gebruiken met een lipje zodat ik het vaker kan gebruiken.

Nu dus weer testen en een slimme manier bedenken om alles makkelijk te vervoeren.

Daar had ik komend weekend voor gepland maar we hebben op de valreep een short break richting zum Bären geboekt en die muizen blijven thuis! Leuk is dat @hotel_zumbaeren ook op Twitter zit en dus weet dat we er aan komen! De hond blijft achter bij de kinderen dus we hebben straks echt even tijd voor onszelf en voor de Rheinsteig. Volgende bericht dus waarschijnlijk daarna....

1 opmerking:

  1. Als je wat meer geld uit wilt geven, dan koop je een echte muis van een bekend Zwitsers merk. Die kun je namelijk aan de onderzijde gewoon uitzetten!

    BeantwoordenVerwijderen