06 april 2010

Brede Heroverwegingen

Het kabinet heeft vandaag de rapporten van de 20 werkgroepen Brede Heroverwegingen aangeboden aan de Tweede Kamer. De rapporten bevatten een breed scala aan varianten waarmee op 20 beleidsthema's geld bespaard kan worden.

Het kabinet heeft de heroverwegingsrapporten laten opstellen om politieke keuzes voor te bereiden over toekomstige bezuinigingen. Bezuinigingen zijn onvermijdelijk nu de overheidsfinanciën in zorgelijke staat zijn geraakt door de gevolgen van de economische crisis. (bron)

Hier vind je de 20 rapporten waaronder 6. Productiviteit onderwijs, met Bijlage 1 en Bijlage 2.

Bijlage 1 had ik hier graag opgenomen omdat daar interessante (maar ook discutabele) zaken in staan, maar vreemd genoeg staat er onder deze publicatie Improving Dutch education van de Werkgroep Heroverwegings productiviteit Onderwijs:
PROPRIETARY MATERIALS Any use of this material without specific permission of McKinsey & Company is strictly prohibited.
Je zou zeggen dat iets wat gepubliceerd wordt op de site van het Ministerie van Financiën van ons allemaal is!
Wat me ook verbaast is dat McKinsey & Company niet de moeite neemt om een en ander even naar het Nederlands te vertalen. Het lijkt zo wel heel erg op knip- en plakwerk. En op basis daarvan gaat de politiek nu alles breed heroverwegen!

Bijlage 2 bevat een Overzicht wet- en regelgeving onderwijs. Als je die opent snap je waarom sommige dingen zo ingewikkeld zijn. Wat ben ik blij dat ik me niet hoef te bemoeien met regelgeving!

2 opmerkingen:

  1. Maybe I am a bit too Blond (out of a can), but can anyone tell me, why this publication is published in English? They are writing about DUTCH education. Gevoelsmatig voor mij net als heel lang geleden de Roomse katholieke kerk alles in kerklatijn deed, kon het gewone volk er lekker niks van snappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig is het rapport waar het echt om gaat - en waar interessante zaken in staan - geheel in het Nederlands.

    BeantwoordenVerwijderen