11 maart 2010

Links en uitleg bij de presentatie

Zoals ik gisteren tijdens de presentatie op de IPON al beloofde vandaag de links naar de verschillende tools die ik heb laten zien.
Helaas verliep die presentatie iets anders dan ik gehoopt had: De internetverbinding bleek het niet te doen waardoor ik de interactie via Twitter niet kon demonstreren en tot overmaat van ramp bleek een aantal muizen verkeerd te zijn aangesloten waardoor ze allemaal dienst weigerden en een eigen leven begonnen te leiden over het scherm. Je kunt nu eenmaal niet meerdere usb hubs van hetzelfde type achter elkaar aansluiten. Ik wist het, maar vergat het te controleren in de 15 minuten die ik had om alles voor te bereiden.

Aan het begin van mijn presentatie vroeg ik aan de zaal:
Wie heeft wel eens een Powerpoint presentatie meegemaakt waarbij de tenen je krom in de schoenen stonden?
Bijna alle vingers gingen omhoog! Het is maar goed dat ik die vraag niet aan het eind stelde:-)
Voor alle duidelijkheid: het maakte niet heel veel uit want ik kon prima duidelijk maken wat de bedoeling was (always have a plan b) en ik moet zeggen dat de zaal sportief reageerde, dus kijk ik toch met plezier terug op deze poging om Mouse Mischief te demonstreren!

En dan de links:
annoteren doe je met Pointofix
Youtube video embedden in Powerpoint doe je met: YouTube Video Wizard (YTV)
Het filmpje waar ik naar verwees: Life After Death by PowerPoint
Een live website embedden in Powerpoint doe je met: LiveWeb, insert and view web pages real-time
Twitter integreren kan op verschillende manieren met: SAP WEB2.0 FREE PowerPoint Twitter Tools

Send2Vote
De betaalde oplossing die ik noemde (en had willen presenteren) waarbij je zowel via twitter, een website als via SMS je stem kunt uitbrengen op dezelfde vragen komt beschikbaar in mei aanstaande en wordt uitgebracht door sendsteps.com. Er zal ook een educatieve versie beschikbaar komen. Houd deze site dus in de gaten de komende maanden.

Mouse Mischief
Het programma is op dit moment niet te downloaden vanaf de Mischief website. Het was een bèta, maar inmiddels heb ik van Microsoft het bericht ontvangen dat de final release begin april beschikbaar komt!
Wil je toch alvast met de bèta testen dan kan dat, want ik heb het programma op internet gezet. Deze werkt prima, maar ik hoop dat de uiteindelijke versie nog wat meer features heeft. Uiteraard laat ik dat hier weten!

2 opmerkingen:

  1. Ik kreeg gisteren een dm van @MSMultiPoint dat er een update aankomt, dus houd de site in de gaten. Handig, YTV, die kende ik nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zegt: "en tot overmaat van ramp bleek een aantal muizen verkeerd te zijn aangesloten waardoor ze allemaal dienst weigerden en een eigen leven begonnen te leiden over het scherm. Je kunt nu eenmaal niet meerdere usb hubs van hetzelfde type achter elkaar aansluiten" Kun je uitleggen hoe ze wel moeten worden aangesloten? Ik heb hier geen ervaring mee, en ik wil graag mouse mischief gaan uitproberen in mijn klassen.

    BeantwoordenVerwijderen