19 april 2010

Document camera's

Ik heb al een tijdje een Avermedia CP155 documentcamera in bruikleen om deze uit te testen. Helaas heb ik de afgelopen maand gewoon niet voldoende tijd gehad om er al heel veel mee te doen. Natuurlijk heeft hij al een tijd bij ons op tafel gestaan en heb ik er al van alles onder gehad, maar voordat ik erover ga schrijven wil ik nog meer zaken uitproberen, vooral met de bijgeleverde software

Dit weekend liep ik toevallig aan tegen de IPEVO Point 2 View USB Camera, een webcam op statief. Helaas nog niet te koop in Nederland maar als het goed is krijg ik er binnenkort eentje opgestuurd!
Als ik de foto's en video van deze webcam mag geloven is het wel een uniek apparaatje, zeker voor die prijs. Jammer dus dat hij nog niet in Nederland verkocht wordt.

Ik hoop dat ik de Avermedia, beschikbaar gesteld door documentcameras.nl nog even mag houden tot ook die IPEVO binnen is, want ik ben heel benieuwd om de resultaten van beide camera's -die als appels en peren met elkaar te vergelijken zijn- naast elkaar te zien!

Wie werkt er al met een documentcamera in de klas en wat zijn jullie ervaringen?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb een webcam in gebruik als documentcamera. Je kent het wel: een documentcamera is duur en 'straks wil iedereen er een', dus heb ik zelf maar via marktplaats een fatsoenlijke webcam geregeld. Met wat houtje-touwtje werk kom je dan ook een heel eind :)
    Wat ik vooral ermee doe is uitwerkingen van leerlingen op het bord projecteren. Eerst liet ik leerlingen die uitwerkingen op het bord schrijven, maar dit scheelt aanzienlijk tijd.
    Ik ben nog op zoek naar meer handige toepassingen, dat zal wel groeien in de loop van de tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je de IPEVO al mogen testen? Ik ben erg benieuwd want ik ben druk op zoek naar een goede documentcamera voor niet al teveel.

    BeantwoordenVerwijderen