23 april 2010

Waarom naar SamSam 2010?


Woensdag 28 april is het zover: Dan vindt de tweede SamSam plaats in Nieuwegein!

SamSam 2010 is hét Microsoft evenement voor docenten, systeembeheerders, ICT coördinatoren, marketing- en communicatie managers, en bestuurders van alle onderwijsniveaus die zich op de hoogte willen stellen van de laatste ICT ontwikkelingen in het onderwijs.
Achtien onderwijsinstellingen en de Microsoft partners waarmee zij samenwerken zullen hun ervaringen delen op het gebied van ICT in relatie tot modern docentschap, privacy, veiligheid, kostenbesparing, samenwerking en communicatie.
Op de partner plaza vinden waardevolle ontmoetingen plaats, die u in korte tijd veel informatie verschaffen of aanleiding geven tot een goed gesprek over onderwijs en ICT.  Het programma wordt geopend door een verrassende keynote spreker en in de middag komen studenten en leerlingen aan het woord, in een studentenpanel.  Wilt u alles weten over jongeren & ICT, in de klas en daarbuiten, luister dan eens naar de mening van dit panel met pit.  De laatste ronde presentaties wordt verzorgd door vooraanstaande Microsoft experts, die u de nieuwste highlights en producten laten zien op onderwijs-softwaregebied, waarna de dag wordt afgesloten met een gezellige borrel. 
SamSam 2010 is dé gelegenheid om...
  • Met collega's ervaringen uit te wisselen over het toepassen van Microsoft technologieën en producten
  • Met experts de mogelijkheden van Microsoft technologie en de voordelen van de allernieuwste producten en versies te bespreken
  • Met Microsoft partners, hun klanten uit het onderwijs, en de verschillende oplossingen kennis te maken

Keynote
De Keynote wordt verzorgd door Jeroen Boschma. Vijftien jaar geleden was hij bedenker en oprichter van Keesie, een bureau dat gespecialiseerd is in communicatie met jongeren. Tien jaar geleden zag hij reeds in dat er een geheel nieuwe generatie aan het opstaan was. Dit resulteerde in het boek “Generatie Einstein”, een naam voor een generatie die totaal anders tegen de wereld aankijkt dan alle voorgaande. Over een wereld die steeds sneller verandert en die door jongeren als “normaal” wordt gezien. Hebben volwassenen het nog steeds over nieuwe media, is het voor hen net zo vanzelfsprekend en ouderwets als alle andere media.

Studentenpanel
Tussen de workshops door vindt een interactieve talkshow plaats, waarin een groepje scholieren en studenten (16 – 20 jaar) aan woord komt om het publiek mee te nemen in hun leefwereld en de rol die ICT hierin speelt. Hoe denken ze over ICT op school of in hun studie? Hoe zien ze hun toekomst voor zich? En in hoeverre vinden ze dat ze op school goed voorbereid worden op het Nieuwe Werken?

Mouse Mischief op de Partner Plaza
En op de Partner Plaza sta ik dan als speciale gast op SamSam en presenteer Mouse Mischief op de beursvloer. Mouse Mischief is een gratis tool van Microsoft die leerkrachten extra mogelijkheden biedt bij het werken met PowerPoint om interactieve presentaties te maken. Mouse Mischief is geweldig voor leerkrachten die hun eigen inhoud willen creëren en hun leerlingen echt willen betrekken bij de lessen die ze krijgen. Bezoekers kunnen de toepassing zelf uitproberen, terwijl ik praktische informatie geef over deze geweldige tool! Kom dus vooral langs bij de stand van IT-Workz waar ik naast sta met een groot scherm en 20 muizen. Tijdens de lunch en kenniscarrousel is er tijd genoeg voor een demo!

De launch van Mouse Mischief stond gepland voor 20 april maar is helaas met 10 dagen uitgesteld. Gelukkig kreeg ik gisterenavond een prelease aangeleverd uit Amerika zodat ik toch het programma met alle features kan demonstreren. Ik kan al zeggen dat het meer mogelijkheden heeft gekregen dan de bèta, maar ik wil nu nog niet alles vrijgeven. De voorbeelden die ik met de bèta gemaakt had werken helaas niet meer dus moet ik dit weekend nog aan de bak om nieuwe voorbeelden te maken.

#Twitterfoto
Natuurlijk vinden we op zo'n event vast weer een mooi plekje om de aanwezige twitteraars op de foto te zetten! Charles Stork (van SLB diensten) als trouwe #Twitterfoto-klant heeft Microsoft benaderd met de vraag of ze nog wat leuks voor ons hebben, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen. Kom in ieder geval om 13:00 uur bij mijn stand langs...

Breakout sessies
In de breakoutsessies worden binnen 6 inhoudelijke thema’s presentaties aangeboden, verzorgd door
vertegenwoordigers van instellingen op alle onderwijsniveaus. Er is dus voor elk wat wils: PO, VO, MBO en HBO!
Meer informatie over en inschrijven voor SamSam kan hier.
Het volledige programma met alle presentaties is hier te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten