26 april 2010

Teamplayer

Naast Mouse Mischief zijn er meer manieren om met meer muizen op één computer te werken. Zo heeft het Nederlandse Wunderworks (nu DicoLab) Teamplayer ontwikkeld.
Hiermee kun je afhankelijk van de licentie die je hebt 5, 10, 20 of zelfs 30 muizen op één systeem aansluiten.
Teamplayer is dus niet gratis, maar via APS IT-diensten is een educatieve licentie aan te schaffen. De prijzen zijn nog niet gepubliceerd maar hier ter indicatie:
• TeamPlayer 2.2 10 gebruikers € 34,50 incl. btw per licentie
• TeamPlayer 2.2 20 gebruikers € 65,00 incl. btw per licentie

Alle muizen hebben een eigen cursor en kunnen tegelijk over het scherm bewogen worden. In tegenstelling tot Mouse Mischief kan er maar één muis wat doen. Degene die klikt heeft sturing over de "echte" muiscursor. Dit betekent dus dat je afspraken met elkaar moet maken over het gebruik.

Je moet ermee gewerkt hebben om te ervaren wat je ermee kunt en dat kan want Teamplayer is gratis te downloaden en onbeperkt te gebruiken gedurende dertig dagen. Tijd genoeg om je een beeld te vormen of het iets voor je is lijkt me.

Teamplayer werkt met alle (windows) programma's en daarnaast is er ook een sandbox met een aantal voorbeeld applicaties.
Deze applicaties werken met een achtergrond afbeelding en een aantal plaatjes die over de afbeelding te verschuiven zijn. Zo kun je Tic Tac Toe spelen maar ook sommen maken of een soort scrabble bord vullen met letters. Die sandbox voorbeelden zijn gebouwd in XML en als je daar enige kennis van hebt kun je heel makkelijk je eigen sandbox applicaties maken.
In het filmpje hieronder zie je daarvan een demo:Disclaimer: Ik heb geen banden met Dicolab, word hier niet voor betaald, maar vind het gewoon interessant dat er meer mogelijkheden zijn om met meer muizen op één systeem te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten