26 april 2010

Mouse Mischief al beschikbaar

Terwijl de offciële lancering gepland staat voor 30 april aanstaande blijkt Microsoft Mouse Mischief al beschikbaar te zijn vanaf de Mouse Mischief website. Je moet je wel even registreren bij Microsoft Connect met een Live ID maar dan is het programma gewoon te downloaden. Het kan natuurlijk een pre-release zijn, maar daar zal niet veel meer aan veranderen.

Wel is er het nodige veranderd ten opzichte van de oorspronkelijke bèta versie. Zo kun je Mischief bestanden niet meer afspelen in een aparte player maar alleen vanuit Powerpoint zelf. Met de bèta versie aangemaakte presentaties werken niet met deze versie. Die zul je dus opnieuw moeten opbouwen.

Voor de rest alleen maar verbeteringen! Zo kun je nu de positie van de vragen aanpassen waardoor de lay-out een stuk speelser kan worden. Verder is nu de mogelijkheid toegevoegd om met de muis te tekenen. Hoe dat eruit gaat zien wanneer je 25 kinderen dat tegelijk laat doen is iets waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Ook kun je nu bij de start de keuze maken of leerlingen individueel mee zullen doen of in groepjes.

Voorbeeldbestanden
Wat het nu helemaal leuk maakt is dat er inmiddels bij Office online een groot aantal templates beschikbaar is. Deze voorbeeldbestanden zijn natuurlijk in het Engels maar geven een goede indruk van wat je met Mischief kan doen. Let op: Deze templates zijn alleen te downloaden met Internet Explorer!

Wie wordt de eerste die presentaties in het Nederlands maakt en beschikbaar stelt?

Voor wie geen idee heeft waar ik het over heb en nog niet weet wat Mouse Mischief is staat er nu een artikel op de Microsoft site voor het onderwijs. Woensdag geef ik voor het eerst een demo met deze versie en 25 aangesloten muizen en ik ben heel benieuwd hoe dat zal verlopen.
Waarom ik hier zoveel aandacht aan schenk? Omdat het concept waarbij je met weinig middelen met meerdere personen samen op één computer iets kunt doen me heel erg aanspreekt.

Ben je leerkracht, wil je hier mee experimenteren en wil je graag weten waar anderen tegenaan lopen?
Kijk dan eens op het weblog van Joe Stewart uit Australië die al heel lang met een heleboel muizen bezig is in de klas waarbij hij diverse programma's uitprobeert en zijn ervaringen beschrijft op beyondIWB! Via Youtube gunt hij je een kijkje bij hem in de klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten