08 april 2010

Weblog van de maand

Het is alweer jaren geleden dat ik eigenaar was van www.scholenlijst.nl met daarop een overzicht van alle basisscholen op internet met een eigen website. Het aantal groeide na de start in 1998 zo onstuimig dat het beheer ervan me op een gegeven moment redelijk boven het hoofd groeide, ook al was zoveel mogelijk geautomatiseerd via een online database (gebouwd door een toen 14 jarige whizzkid!).
Op de startpagina van die site stond iedere week een andere "school van de week". Elke zondag stond ik extra vroeg op om een heleboel schoolsites te bekijken en daar een school uit te kiezen waarbij ik voor mezelf een aantal richtlijnen had opgesteld. Gekozen scholen waren trots wanneer ze het felbegeerde logo met het schoolbordje op hun site mochten zetten. Zelfs nu is er nog een school die het lekker heeft laten staan!

Als webredacteur van www.sambo-ict.nl ben ik begonnen om daar een "weblog van de maand" in het zonnetje te zetten. Deze maand is dat Innovatie in ICT en Onderwijs van Patrick Koning, leerkracht (en nog veel meer) bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Het is maar goed dat ik niet dezelfde richtlijnen hanteer als destijds met de Scholenlijst, want het weblog van Patrick ziet er ook na Pasen uit als een mooi opgetuigde kerstboom maar dat vind ik minder belangrijk. Het gaat tenslotte om de inhoud en daarmee zit het zeker goed bij Patrick. Hij staat "met de voeten in de klei" en doet daar vaak goed verslag van!

Het zoeken en uitkiezen van een "weblog van de maand" geeft me hetzelfde gevoel als destijds bij "de school van de week". Op ontdekkingstocht en kijken wat voor moois je allemaal tegenkomt.

Mijn grote angst is nu echter dat ik over pakweg een jaar door de (MBO) weblogs heen ben en weinig meer te kiezen zal hebben. Wie zet me op het spoor van (bij mij) nog onbekende pareltjes? Het hoeft zeker niet (alleen) over ICT te gaan, maar wel een relatie hebben met het MBO onderwijs.
Welke weblogs zou je willen nomineren?

3 opmerkingen:

 1. Ik nomineer de weblog van Paul Laaper. Een van de weinige weblogs waar berichten over het eigen instituut te lezen zijn.Klapt zelfs uit de school!Chapeau.

  Willem tot volgende week in het zonnige zuiden!
  Gegroet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nieuwe weblogs zijn wat tricky om te nomineren, maar ja over een jaar, wie weet...http://ictee.wordpress.com/ van Arjen Meijer...of nu als stimulans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Willem, ik heb er nog een gevonden, wel over MBO maar bijna niet over ICT...toch een klein pareltje http://warnerboer.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen