05 mei 2010

Antennas voor Android

In de vakantie neem ik tijd voor niet direct onderwijs gerelateerde zaken. Ik realiseer me dat ik al ruim vier maanden een HTC Hero mobieltje heb dat draait met Android maar daar eigenlijk nog nooit een bericht over geschreven heb! Toch bevalt het apparaat me prima.

Gisteren liep ik aan tegen een kleine applicatie met de naam Antennas, gratis te downloaden via de Google market. Antennas laat je zien welke GSM masten er in de buurt staan, met welke daarvan je verbinding hebt en hoe sterk die verbinding is.
Het mooie is dat je het scherm ook als een kml bestand kunt opslaan zodat je alles ook in Google Earth of in Google Maps kunt bekijken waarbij je meer informatie krijgt over de zendmasten wanneer je op de rode of gele bollen klikt.
Klik hier voor zo'n weergave in Google Maps. Overigens is dat moment buiten vastgelegd toen ik de hond uitliet. In huis heb ik beduidend minder en soms helemaal geen ontvangst!

Wat me fascineert is dat wanneer ik die masten kan zien andersom er vast ook een applicatie bestaat die mij kan volgen. Heel handig natuurlijk voor politie en andere opsporingsdiensten maar iets waar ik niet teveel bij stil wil staan, want dan krijg ik toch echt Big Brother gevoelens...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten