04 mei 2010

CompetentCity 2010 met NING online

CompetentCity op 4 oktober 2010!
Op maandag 4 oktober ontmoeten alle mensen met een hart voor het mbo elkaar weer in CompetentCity. De vierde editie van dit grootste evenement over de vernieuwing van het middelbaar beroepsonderwijs staat in het teken van de school als kennisonderneming. CompetentCity is het startpunt van de 6-Daagse Beroepsonderwijs.

Dit jaar is er plaats voor veertig inhoudelijke bijdragen. De organisatie streeft naar kwalitatief hoogwaardige bijdragen die:
 • een samenwerking benadrukken tussen school, bedrijfsleven en/of kenniscentra;
 • ondersteuning bieden aan knelpunten en waar mogelijk oplossingen bieden;
 • kennisdeling bevorderen;
 • vernieuwende bijdrage leveren die aansluit op de actuele onderwijspraktijk;
 • qua inhoud en presentatie creatief en inspirerend zijn.
Denk je dat jouw organisatie een interessante bijdrage aan CompetentCity kan leveren? Bekijk dan de informatie over het indienen van inhoudelijke bijdragen. Of schrijf je in via het inschrijfformulier.

Kijk hier wie de keynotes zullen verzorgen.De site voor 2010 staat online en maakt gebruik van NING als platform. Dat betekent dat je een eigen account kunt aanmaken (voor zover je die nog niet had op het NING platform) en daarna een eigen profielpagina kunt vullen met tekst, foto's, video en andere widgets.

NING kwam onlangs in het nieuws omdat het alle gratis netwerken zal gaan afstoten.
De vraag die ik me stel is dan ook wat CompetentCity gaat doen na afloop van het evenement. Blijven ze NING gebruiken of niet? Het zou vervelend zijn wanneer deelnemers veel tijd en energie steken in het aanmaken van een eigen pagina en deze wordt na verloop van tijd verwijderd.

CompetentCity is ook te vinden op Twitter, heeft al een eigen Twub aangemaakt en een hashtag gekozen: #compcit
Kortom, ze zijn dus al druk bezig met de voorbereidingen!

1 opmerking:

 1. Dank voor de promotie van het netwerk van CompetentCity. Leuk artikel.

  Het antwoord op je vraag of het netwerk na CompetentCity nog online blijft: JA! Daar verandert het feit dat Ning haar gratis netwerken zal afstoten helemaal niets aan. Het Ningnetwerk dat wij nu gebruiken is namelijk ook betaald: het verwijst door vanaf competentcity.nl en is advertentievrij. Het NING Plus abonnement (http://about.ning.com/announcement/) kost evenveel en biedt zelfs nog meer vrijheden. Leden van het CompetentCity Netwerk hoeven dus ook niet bang te zijn dat we de pagina verwijderen.

  Dus meld je - net als Willem - aan op www.competentcity.nl en neem een voorproefje op CompetentCity 2010!

  Groet
  Joris van Meel
  jvm@ravestein-zwart.nl

  BeantwoordenVerwijderen