28 mei 2010

De VrijdagKennisQuiz

Iedere vrijdag spelen leerlingen uit groep 7 en 8 op de website van Kids de VrijdagKennisQuiz.
Hiermee testen zij spelenderwijs hun kennis over een bepaald onderwerp. De quiz kan ook door leerkrachten in de klas worden ingezet. De thema's die aan bod komen, kunnen aansluiten bij de les.

De VrijdagKennisQuiz is een zogenaamde 'multiplayerquiz':
drie kinderen spelen tegen elkaar en proberen elkaar sneller en slimmer af te zijn. Er worden drie rondes gespeeld en iedere ronde valt de speler met de minste score af. Hoe sneller je een vraag goed beantwoordt, hoe groter de kans op een plek in de highscore. Iedere vrijdag behandelt de quiz een ander thema.
Met het spelen van de quiz worden informatievaardigheden getraind en wordt thematische kennis, over bijvoorbeeld sport of de natuur, vergroot.
De quiz is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8.
Een quiz bestaat uit drie rondes met in totaal 15 vragen. Het spelen ervan neemt per kind maximaal vijf minuten in beslag. Iedere vrijdag wordt de quiz beschikbaar gemaakt via de site voor kinderen in groep 7 en 8 op: bovenbouw.kennisnet.nl.

Degene die na vrijdag op de eerste plaats staat in de highscore, wint een digitale microscoop voor de klas. Deze is aan te sluiten op pc of digibord. De microscoop wordt binnen twee weken naar de klas opgestuurd en kan slechts eenmaal per schooljaar door een klas worden gewonnen. Verander met de digitale microscoop je klaslokaal in een onderzoekslab!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten