28 mei 2010

Bing Twitter Maps

Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk altijd gebruik maak van Google Maps als ik iets wil opzoeken, maar Bing Maps krijgt toch ook steeds meer mogelijkheden. Zo is er nu ook een Bing Twitter Maps applicatie waarbij je twitterberichten die van een locatie zijn voorzien op de kaart kunt zien, precies daar waarvandaan ze gestuurd zijn.
Dat moest ik natuurlijk uitproberen, dus heb ik eerst locaties aangezet op m'n mobieltje zodat Seesmic met mijn tweets de locatie kan meesturen. Uiteindelijk is dat gelukt, maar helaas vind ik mijn berichten nog niet terug op de kaart. Misschien dat het even duurt voordat ze gevonden zijn...Maar wat ik eigenlijk veel erger vind is dat de kaart wemelt van de fouten!
Zo ligt Weerdinge echt ergens anders en datzelfde geldt voor Noord-Sleen en Emmer-Erfscheidenveen.
Zou er een Bing kaartredactie zijn waar je dit soort fouten aan kunt doorgeven?

Leuk is wel dat je door de tweets die in beeld staan heen kunt bladeren en dat je de kaart mooi kunt embedden. Er zijn nog veel meer Bing Map applicaties, zoals Foursquare everywhere, maar de meesten werken tot nu toe alleen in Amerika...

1 opmerking:

  1. Illustratief voorbeeld dat dynamische kaartgeneralisatie ('schaalloze' kaartpresentatie) zoals hier toch (nog) moeilijk is id. praktijk.. met name de plaatsing van de beschrifting blijft 'schipperen'. Gebruikelijk is (plaats)naam rechtsboven te zetten, zoals bijv. bij Odoorn, Valthe en Klijndijk wel goed is gedaan. Meppen, Aalden en Sleen zijn daar goed te beredeneren uitzonderingen op. En tja, bij Weerdinge en Noord-Sleen is het duidelijk fout gegaan...
    [Joenomi as Menno]

    BeantwoordenVerwijderen