16 mei 2010

Een prachtig uitzicht!

Achteraf had ik natuurlijk veel meer foto's moeten maken van het geweldige uitzicht dat we hadden vanaf het terras bij Casa-Mazzola in Toscane maar je wilt natuurlijk geen slecht-weer foto's in je verzameling. Toch ben ik heel blij met deze serie. Eigenlijk zijn ze veel mooier dan de standaard blauwe lucht foto's die ik van Toscane gezien had en ons deden besluiten daar naartoe te gaan. Gelukkig hebben we af en toe ook wat zon gehad, maar vooral veel regen en zelfs gigantisch onweer! Het huis met de prachtige woonkeuken + haard maakte alles goed!

Na een oproep via Twitter wie een foto-stitch programma kende kreeg ik een aantal bruikbare tips. De serie hieronder heb ik uiteindelijk gemaakt met behulp van de Image Compose Editor van Microsoft. Gewoon foto's selecteren en op een knop drukken, makkelijker kan niet! Het resultaat kun je opslaan in tiff of jpg formaat maar ook uploaden vanuit het programma naar Photosynth.

Hieronder de foto die gegenereerd is door de Image Compose Editor van Microsoft.


Het origineel vind je hier.

Daarna heb ik dezelfde foto's gewoon via de website geplaatst op Photosynth en dat gaf het volgende resultaat:Wel mooi, maar je ziet nu heel erg de overgangen tussen de foto's.
Vervolgens heb ik een upload gedaan direct vanuit Image Compose Editor en dan krijg je een heel mooi panorama dat gelijk de mogelijkheden van Silverlight laat zien. Je kunt heel makkelijk met je muis in- en uitzoomen en naar alle kanten draaien. Beeldvullend is het allemaal nog mooier!Had ik maar meer aansluitende foto's gemaakt in Lucca, Pisa en Cinque Terre! Dan had ik die mooi op deze manier kunnen plaatsen. Misschien dus dat we tóch nog een keer naar Toscane gaan, maar dan met mooi weer...

4 opmerkingen:

 1. Jij zat dichter bij mijn vakantieadres dan ik dacht. Maar wel een week later. Mooi he. Jammer van het weer. Want met blauwe luchten is die streek echt veel mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Willem,

  Mooi! Je zegt dat je de overgangen in Photosynth duidelijk ziet. Eigenlijk is dat programma niet bedoeld om standaard panoramafoto's te maken, maar om in- en uit te zoomen, en om een voorwerp te laten zien vanuit verschillende standpunten. Ik vind het het mooist als je een serie maakt waarbij je je ook verplaatst, zodat je als het ware een wandeling maakt. Je moet dan wel veel foto's maken die elkaar ook deels overlappen!

  Groet, Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je Twitteroproep gemist anders had ik je zeker gewezen op PTGui waarmee ik al een tijdlang werk (vbn: http://tinyurl.com/2uhqk36). Ik mis bij dat programma echter de optie een .mov van te maken zodat je net als in jouw voorbeeld kan inzoomen, tilten en draaien.
  Overigens leent het Toscaanse landschap zich uitstekend voor panorama's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige opname en leuk programma. Ga ik zeker een keer uitgebreider naar kijken! Dank voor het delen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen