02 mei 2010

Mouse Mischief officieel gelanceerd

Het bleek al eerder beschikbaar, maar afgelopen vrijdag is Microsoft Mouse Mischief officieel gelanceerd. Je zult je misschien afvragen "Wat is het nieuws dan nog?"
Dat is de bijbehorende site met veel informatie over systeem vereisten, instructiefilmpjes, installatie instructies, faq's, voorbeelden en links naar kant-en-klare lesvoorbeelden.

Het team van Mouse Mischief pakt het flink aan met een ondersteunend weblog, een Facebook en Twitter account en een apart kanaal op Youtube.
Mouse Mischief is nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar dat is eigenlijk geen bezwaar. Wanneer je lessen aanmaakt heb je nauwelijks uitleg nodig en je presentatie is natuurlijk gewoon in het Nederlands. Alleen de Yes/No slide is niet te vertalen, maar in plaats daarvan kun je kiezen voor een meerkeuzevraag met twee antwoorden. Bij die meerkeuzevragen (tot 10 antwoorden mogelijk) kan je namelijk wel iedere tekst plaatsen zoals jij wilt.

Het wachten is nu op de eerste leerkracht in Nederland die Mischief bestanden maakt en beschikbaar stelt.
Zelf heb ik onder andere een voorbeeldbestand gemaakt met een aantal vragen uit het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland, maar ik ben bang dat ik die niet zo maar mag verspreiden.
Juist zo'n oefenexamen leent zich natuurlijk prima voor Mouse Mischief: een foto van een verkeerssituatie, een vraag en 3 mogelijke antwoorden.

2 opmerkingen:

 1. Geert Kraeye04 mei, 2010 15:25

  Komt er in de toekomst toch ook een Nederlandstalige versie waarbij o.a. het startscherm ook aangepast is? Of ligt men daar voorlopig niet van wakker? Nu ja, we kunnen aan de slag, maar een versie die echt volledig nederlandstalig is heb ik toch nog liever (zeker ook in het primair onderwijs)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Apple was hier ook al langere tijd mee bezig, met podcasts et cetera. Toch goed om te zien dat innovatie ertoe bijstaat om beter te leren, maar ik ben ook wel van mening dat docenten niet geheel vervangen moeten worden. Zeker op basisonderwijs, is school niet alleen gericht om kennis op te doen, maar ook sociale waarde en normen, zoals omgaan met elkaar.

  Gr,

  Stijn Driessen

  BeantwoordenVerwijderen