22 mei 2010

Workshop Basisvaardigheden Videoproductie

Op 2 juni organiseert SURFacademy de workshop Basisvaardigheden Videoproductie. Je leert in een middag een kleine videoproductie filmen en monteren.

Video wordt al veel gebruikt in het onderwijs. Met de vele videoplatformen die er zijn, (zoals SURFmedia of YouTube) is het makkelijk om filmpjes met anderen te delen en er interactief mee bezig te zijn. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van videofragmenten en daar vragen of opdrachten aan verbinden. Dit kan met bestaande videofragmenten, maar je kunt ook zelf videofragmenten maken. Met dat laatste gaan we aan de slag in workshop Basisvaardigheden Videoproductie.

Wat kun je verwachten in deze middag?
Je leert zelf een korte videofilm maken. Voor de pauze krijg je uitleg over de camera en beeldtaal, daarna ga je zelf filmen in twee- of drietallen. Na de pauze ga je monteren. Je leert hoe je de opnames tot een goede filmpje kan monteren. Wij werken met Windows Moviemaker.

Wat heb je eraan?
Je kunt hiermee thuis aan de slag om videofragmenten te maken voor je lessen. Ook zou je als je de vaardigheden videoproductie beheerst, deze kunnen leren aan studenten en hen met een opdracht op pad sturen. Bijvoorbeeld om een interview te maken met een expert op je vakgebied.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom in de workshop als je gewoon eens wilt kijken hoe een camera werkt en hoe je een filmpje maakt.

Voor wie bedoeld?
De workshop is gratis en alleen toegankelijk voor docenten en medewerkers van op SURFnet aangesloten instellingen. Dit zijn niet alleen (zoals nog vaak gedacht wordt) HO instellingen maar inmiddels is ook een steeds groter wordend aantal MBO instellingen aangesloten op Surfnet! Ook docenten en medewerkers van die instellingen kunnen zich dus gratis aanmelden! Let op: Aanmelden is niet vrijblijvend. Er wordt gerekend op je komst!
Woensdag 2 juni vanaf 12:00 uur op het SURFnet kantoor in Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten