21 juni 2010

Binden met Google Friend ConnectGoogle biedt met Google Friend Connect allerlei gadgets om je bezoekers (nog) meer aan je weblog te binden. Zo kan iedereen "lid" worden van m'n weblog. Die knop bied ik al een tijd aan via de zijbalk maar ik vroeg me eerlijk gezegd zelf af wat je daar nu precies aan hebt, behalve dat je de leden te zien krijgt. Nice to have... maar verder?
Vanavond kwam ik erachter dat je via Google Friend Connect ook nieuwsbrieven kunt versturen naar die leden en dat kan natuurlijk interessant zijn als je een weblog hebt waarop je wat minder regelmatig berichten plaatst of bijvoorbeeld een klasse- of school weblog.
Leden kunnen zich ook weer apart op die nieuwsbrief abonneren.

Verder heb ik nu een wat Google noemt "sociale balk" boven in m'n weblog opgenomen. Ook via die balk kunnen gebruikers zich aanmelden, andere leden bekijken, opmerkingen achterlaten en recente siteactiviteiten bekijken. Die opmerkingen zijn (ben ik bang voor) dan weer door anderen te lezen.
Ook kun je via Friend Connect een "interesse vragen" uitzetten onder je leden. De antwoorden daarop zijn van invloed op de advertenties die getoond worden wanneer je gebruik maakt van Google Ads. Daar is dus duidelijk over nagedacht, maar ook gelijk de reden dat ik jullie daar niet mee zal lastigvallen.
Zo zijn er nog veel meer gadgets die in bepaalde gevallen wat kunnen toevoegen aan je site. Eerst maar eens zien hoe jullie hier op reageren....

Probeer het allemaal gerust uit zou ik zeggen! Op die manier komen we er met elkaar achter wat dit kan toevoegen aan bestaande weblogs. Krijg ik geen of vooral negatieve reacties, dan haal ik al die toeters en bellen zo weer weg!

Tenslotte heb ik nu ook bij ieder bericht een Buzz knop geplaatst waarmee je een link naar het betreffende bericht direct in Google Buzz kunt plaatsen.

Hier toch een klein voorbeeld van een enqûete:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten