26 juni 2010

Feedback geven via Bounce

Stel dat je iemand feedback wilt geven op (de inhoud van) een webpagina die online staat. Dan kan je natuurlijk een mailtje sturen met daarin eventueel wat screendumps van de dingen die je tegen bent gekomen.
Nu kan het echter ook online via Bounce.
Het werkt heel simpel: Op de site van Bounce voer je de url in van de pagina waar je feedback op wilt geven. Bounce maakt daar een creendump van en zet die online. Die screendump neemt de hele pagina mee, ook als er gescrold moet worden.
Vervolgens kun je vierkanten slepen rond items waar je wat over wilt zeggen en je tekst invoegen.
Daarna even opslaan en je krijgt een url waarmee de screendump mét jouw commentaar beschikbaar komt. Deze url kun je als je wilt delen met de wereld via Twitter enzovoort. Dit alles kan zonder dat je je hoeft aan te melden of te registreren. Ga je de Bounce pagina delen met anderen dan is het wel slim om even je naam door te geven die dan bij het commentaar komt te staan. Wil je url's echt privé houden dan moet je overgaan naar Notable van dezelfde makers. Dit pakket is er in allerlei varianten met bijbehorende prijzen.
Bounce is echter gratis en prima te gebruiken voor allerlei zaken. Wanneer een Google document als webpagina gepubliceerd is kun je de url daarvan natuurlijk ook voor een Bounce gebruiken. Zo zou je leerlingen die hun werk online hebben staan kunnen wijzen op taalfouten of extra tips kunnen geven!

Een ander voorbeeld: Rein Bijlsma (aka @wauwel) is bezig met een nieuwe website:
Twitter voor digibeten en onderwijsgevenden
Hij vraagt om suggesties en feedback. Dat kan natuurlijk ook via Bounce, kijk maar.
Het grappige is dat nu meer mensen via deze Bounce feedback kunnen geven, probeer maar uit!
Vervelend is wel dat je na het toevoegen van nieuw commentaar opnieuw moet opslaan en je dan weer een nieuwe url krijgt. Aan de andere kant krijg je hiermee ook een soort van versiebeheer.
Ik zie voor deze tool dan ook zeker mogelijkheden voor mensen die in teamverband aan één site werken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten