26 juni 2010

Moet ik dat er ook nog bij doen?

Je kent de standaard reactie wel van die Ja-Maar docenten wanneer hen gevraagd wordt iets te doen wat ze nog niet kennen/kunnen: Moet ik dat er ook nog bij doen? Ik heb het al zo druk!

Sanne Kuyt, leerkracht van groep 7 aan de Dr. Bosschool in Utrecht heeft daar duidelijk geen last van.
Het afgelopen half jaar is hij met zijn groep ontzettend druk geweest om een LipDub te maken. Om de kinderen te leren wat een viral en de kracht van sociale media is willen ze proberen de video die ze gemaakt hebben zo veel mogelijk te hypen. Daarom hoopt hij dat zoveel mogelijk mensen de berichten daarover herplaatsen en retweeten.
Ik doe er graag aan mee want vind het echt geweldig wat ze met elkaar gepresteerd hebben. Natuurlijk kun je gewoon alle lees- en rekenmethodes volgen en de standaard lesstof die een groep 7 hoort te verwerken. Maar ik ben ervan overtuigd dat de leerlingen van Sanne middels dit project ook heel veel geleerd hebben. Natuurlijk heeft hij daarvoor het afgelopen half jaar wat anders moeten laten schieten... nou en?

Bekijk deze LipDub eens en bedenk welke leermomenten hier allemaal ingezeten moeten hebben. Daarmee kan je heel wat zaken afvinken lijkt me!Lees ook de brief die een vader van een leerling uit deze groep naar Erwin Blom stuurde. Dan zie je dat niet alleen de leerlingen er een hoop plezier aan gehad hebben, maar dat ook ouders zich betrokken voelden. Hij legt ook uit wat een LipDub nu eigenlijk is:
"De afgelopen maanden hebben de kinderen van groep 7(gemiddeld 11jr oud) van de Dr. Bosschool in Utrecht gewerkt aan een lipdub-video. Een lipdub? Ja, dat is een filmpje bestemd voor Youtube waarin je op de tekst van de muziek een filmpje met al je leerlingen opneemt in je school. Zo krijgen derden een beeld over de school en wie er op zitten. Maar vooral belangrijk was het samenwerken van de kinderen en de medewerking van alle kinderen uit de klas. Er zitten een aantal regels aan vast, namelijk:
- neem een tijdloos nummer
- zorg dat al je leerlingen/studenten meedoen
- neem alles op in 1 take (wat erg pittig is)
- heb heel veel plezier."
Deze week is zelfs RTV Utrecht langs geweest op de basisschool om er een nieuwsitem over te maken.

Tenslotte werd ik via Twitter ook nog gewezen op een andere LipDub, gemaakt door studenten van de Christelijke Hogeschool in Ede.

1 opmerking:

  1. Gaaf! Wat een tijd/voorbereiding moet daarin zitten. En wat een energie spat er van af...

    BeantwoordenVerwijderen