15 juni 2010

Forwarden vanuit Hotmail

Het zal bekend zijn dat je vanuit een Hotmail (MSN of Windows Live) account e-mail kunt doorsturen naar een ander e-mailaccount. Je gaat daarvoor naar Opties, Meer opties en kiest dan bij Account beheren voor: E-mail naar een ander e-mailaccount doorsturen.

Als ik daarop klikte kreeg ik tot voor kort de tekst:
"Je kunt e-mail naar één ander e-mailadres doorsturen, als dat eindigt op hotmail.com, msn.com of live.nl, of als het een e-mailadres is van Windows Live Custom Domains."

Sinds kort echter krijg ik wat anders te zien en kan ik mijn mail ook doorsturen naar andere e-mail adressen zoals Gmail of een eigen domein! Daarbij heb ik dan ook nog de optie om een kopie te laten staan bij Hotmail.

Omdat de instelling waar ik werk gebruikmaakt van Live@Edu heb ik om die mogelijkheden te testen ook zo'n account. Daar blijk ik vrijwel dezelfde mogelijkheden te hebben als het gaat om forwarden. Alleen kan ik nu niet kiezen om een kopie te laten staan en moet ik me minimaal één keer per jaar aanmelden om m'n account niet te verliezen.

Al met al een optie die ik al veel te lang miste in Hotmail en die Microsoft nu blijkbaar aan het uitrollen is. Het vreemde is namelijk dat heel veel anderen deze keuzemogelijkheid (nog) niet hebben. Waarom ik wel bij de gelukkigen behoor? Ik heb geen idee!

Zodra dit breed beschikbaar is gaan we dit uiteraard communiceren met onze leerlingen. Dit betekent dan namelijk dat wij in onze berichtgeving naar leerlingen altijd hun Live@Edu account kunnen gebruiken. Zij kunnen dat account dan zelf zo inrichten dat ze de berichten binnenkrijgen op het adres van hun keuze.

Overigens kun je ook heel makkelijk meerdere Hotmail accounts aan elkaar koppelen waardoor je maar één keer hoeft in te loggen en eenvoudig tussen die accounts kunt wisselen. Ook dat is dus een optie voor onze leerlingen aangezien verreweg de meesten van hen al een Hotmail account hebben...

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik de optie sinds 25 mei 2010. Ik heb ook verschillende Hotmailaccounts die nu bij Gmail terechtkomen. Met behulp van filters en labels kan ik toch een overzicht behouden. Zeer handig. Zeker omdat je vanuit Gmail ook kunt sturen uit naam van andere e-mailadressen. Alles via Gmail met andere woorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor Live@Edu neem ik aan niet relevant, maar voor anderen staat er bij het doorsturen: "Meld je om de 270 dagen ten minste eenmaal aan, zodat je account niet wordt verwijderd. (We verwijderen inactieve accounts om ongewenste e-mail tegen te gaan.)"
    Ook met doorsturen zul je dus eens per 9 maanden moeten inloggen.

    Ik zie de optie voor andere adressen overigens ook nog niet, maar ik gebruik Outlook 2007 om mijn hotmail-account te monitoren (naast de rest).

    BeantwoordenVerwijderen