27 juni 2010

Het internet der dingen

Nu kan ik hier natuurlijk gaan uitleggen wat er bedoeld wordt met the internet of things, oftewel het internet der dingen, maar je kunt veel sneller even dit filmpje bekijken:Is je interesse opgewekt, lees dan verder in:
Het Internet der Dingen, wat is het?
Een dag uit het leven van een gezin in het Internet der Dingen
geschreven door Rob van Kranenburg, met een inleiding van Frank Kresin en een nawoord van Ben Schouten.
Op JurriantenHove.nl staat ook nog een mooi artikel over het internet der dingen en tenslotte geeft Joost Steins Bisschop op FrankWatching een mooi voorbeeld van wat het zou kunnen zijn:
En ik heb het nog nooit meegemaakt – en ik denk niet dat ik het ooit wil – dat een mij onbekende medewerker van bijvoorbeeld De Bijenkorf mij tegemoetkomt en meteen leidt naar het rek met ongetailleerde overhemden maat 49. ‘Deze mag ik u aanbieden met 20% korting. Omdat u morgen jarig bent.‘ Vette knipoog. Begrijpende glimlach. Een onderonsje. Vervolgens haalt ze uit het rek precies hetzelfde overhemd dat ik die ochtend nog op internet had bekeken. (bron)
ReadWriteWeb verzamelt in het archief veel artikelen die betrekking hebben op the internet of things.
Vind je het weer om weinig anders te doen dan naar filmpjes te kijken, dan heb ik nog een mooie voor je: The Future Internet: Service Web 3.0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten