03 juni 2010

N@Tschool gebruikersdag op 18 juni


Op vrijdag 18 juni a.s. organiseert de Gebruikersvereniging Three Ships N@Tschool! voor het negende opeenvolgende jaar de Nationale Gebruikersdag. Dit jaar treedt het Zadkine College te Rotterdam op als gastheer.
De organisatie belooft een bruisende dag met boeiende sprekers en maar liefst 44 presentaties van gebruikers en productpresentaties van bedrijven die N@tschool! ondersteunen met hun producten.

Ons ROC is geen actief N@tschool! gebruiker meer, maar ik blijk nog steeds lid te zijn van de vereniging dus ga toch maar kijken. Ik ben namelijk wel benieuwd naar de nieuwste versie 11 van N@tschool! met daarin opgenomen Silverpoint 3, zeker nu ik de ELO van Magister gezien heb! Natuurlijk verwacht ik dat Wiel van de Berg van Threeships ons ook weer op zijn eigen wijze een kijkje in de toekomst zal bieden.

het bestuur van de Gebruikersvereniging wil dit jaar extra aandacht besteden aan het onderwerp communityvorming. Dat dient (volgens de vereniging) waar mogelijk plaats te vinden binnen de leeromgeving van N@tschool! om de interactie tussen studenten onderling en de interactie student–docent tijdens het leerproces te bevorderen.

Online Communities
Hoe je dit proces van communityvorming kunt stimuleren vanuit je rol als docent en enkele do’s and don’ts daarin, is het onderwerp van de keynotespeaker Bart Rienties, onderzoeker in e-learning aan de Universiteit van Maastricht.

Op deze gebruikersdag zal verder ook bekend gemaakt worden wat N@Tschool! en Live@edu samen gaan doen. Ook een ontwikkeling die interessant is om te volgen.
Inschrijven voor de gebruikersdag en de workshops kan via deze link.

Voortbordurend op het thema Communityvorming wil de gebruikersvereniging daar de komende tijd op meerdere manieren aandacht aan besteden. Zo wordt via de website gelinkt naar diverse weblogs waar gebruikers elkaar kunnen vinden met nieuwtjes en wetenswaardigheden, is de vereniging zelf een weblog gestart en hebben ze ook een twitter account. Het staat duidelijk allemaal nog wat in de kinderschoenen, maar het begin is er.

1 opmerking:

  1. ik ben heel benieuwd naar de mogelijkheden van e-portfolio im en export...wil je voor me opletten

    BeantwoordenVerwijderen