12 juni 2010

Welke eisen stellen wij aan docenten?

Ik realiseer me dat ik de afgelopen periode helemaal geen aandacht besteed heb aan de onderwijsagenda, een project van de Volkskrant in samenwerking met ThiemeMeulenhoff en slo, ondersteund door Kennisnet.
Op de een of andere manier stond de constructie met het "Panel van Wijzen" mij tegen zonder dat ik daar gefundeerde argumenten voor kon aanvoeren. Dit panel selecteerde zes overkoepelende thema’s uit de overweldigende respons die binnenkwam op de vraag: Wat zijn de beste oplossingen voor de grootste problemen in het Nederlandse onderwijs?

Verslaggevers van de Volkskrant zijn de afgelopen maanden op zoek gegaan naar oplossingen. Iedereen kon suggesties aandragen door op de website te reageren op de thema's. Verder werden er door het land debatten gehouden rondom deze thema’s.

Aanstaande maandag is het laatste thema aan de beurt:
Welke eisen stellen wij aan docenten?

Plaats van handeling is deze keer Zwolle in een locatie van Hogeschool Windesheim, Campus 2-6.
Als je ook wilt komen moet je je wel even aanmelden.
Omdat ik het mooi vind wanneer dingen door het hele land heen georganiseerd worden en zich niet alleen in de Randstad afspelen heb ik besloten er deze keer toch naartoe te gaan. Niet omdat ik graag over deze vraag wil debatteren, maar vooral uit nieuwsgierigheid wie er nu afkomen op dergelijke debatten.

Een van de inleiders is Ferry Haan, columnist bij vk.nl en voormalig Volkskrantjournalist. Nu is hij leraar economie. In de Volkskrant van vandaag schreef hij een interessant artikel met als titel:
Leraar, boei of ga ten onder
Nu kan ik hieronder fragmenten uit dat artikel aanhalen maar ik wil m'n lezers uitnodigen om toch vooral het hele verhaal te lezen, dus klik rustig verder!

De kunst van het lesgeven, is de kunst van het vasthouden van aandacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten