13 juni 2010

Waves gebruiken in het onderwijs

Het was een geweldige hype eind 2009: Iedereen smeekte om een Wave account. Ik herinner me nog de sessie over Google Waves op de Onderwijsdagen. Je had echt het gevoel dat je bij iets heel nieuws aanwezig was!
Maar wat hebben we er sindsdien mee gedaan? Ik zelf heel weinig om eerlijk te zijn (maar ik lieg wel eens vaker).

En toch zijn er zoveel mogelijkheden!
Zeker nu ik erachter kom dat je waves kunt embedden op een website en dat anoniem bekijken en editen ook mogelijk is. Dat betekent dat mensen die willen bijdragen geen Google account hoeven te hebben om bij te dragen. Hoe je zoiets dan gaat bijhouden en modereren is iets waar ik graag achter wil komen.

Ik ben weer naar Wave gaan kijken toen ik zag dat het mogelijk is om een ""Wave This" button op te nemen op je website. Iedereen die wave gebruikt kan door op die button te klikken heel makkelijk een nieuwe wave starten waar de url naar- en de titel van de webpagina al in staan:
Wave this Probeer maar uit.

Eenmaal weer op Wave bleek er zoveel te lezen en te ontdekken dat ik avonden niet aan bloggen toekwam.
Nu ik het weer een beetje op een rijtje heb ben ik benieuwd naar de ervaringen van anderen.
Is er iemand die Wave al inzet bij zijn/haar lessen? Dan hoor ik heel graag van je ervaringen!

1 opmerking:

  1. na avonden research 'heb je het weer een beetje op een rijtje' schrijf je, dat is precies wat mij hieraan moeilijk lijkt, een wave als iets waar geen kop en staart aan is te ontdekken... Een bepaalde structuur, ordening en beheer moet er toch zijn..? Vooralsnog heb ik de tijd, kennis en computer (thuis-pc's resp 5 en 9 oud met windows xp) niet om hier wat mee te doen. Maar goed; daarom ben jij tenslotte trendmatcher !

    BeantwoordenVerwijderen