27 augustus 2010

Google Phone call en Drop.io

drop.io/telefoonIn mijn vorige bericht vertelde ik al dat ik de beschikking heb gekregen over Google Phone call binnen Gmail. Dit nadat ik de taalinstellingen had veranderd naar engels (USA). Omdat ik ook een Google Voice account heb (vraag me niet hoe) is dat account gekoppeld aan Google Phone. Zo heb ik dus ook een eigen nummer en dat heb je nodig voor services zoals Cinchcast uit mijn vorige bericht.
Als je geen Google Voice hebt kun je wel uitbellen vanuit Gmail, maar je weet dan niet welk nummer gebruikt wordt.

Gelukkig zijn er naast Cinchcast nog andere mogelijkheden.
Wanneer je een gratis account aanmaakt bij Drop.io krijg je daar ook een (Amerikaans) telefoonnummer zodat je berichten naar jouw eigen Drop.io kunt sturen. Ook deze berichten zijn als MP3 te embedden en te downloaden. Je hoeft Drop.io niet te vertellen vanaf welk nummer je belt maar je moet zodra je verbinding hebt een vijf cijferige code invoeren. Dat doe je gewoon met je Google Phone dialpad.
Op deze manier kun je dus gratis boodschappen inspreken en plaatsen op je website!

Ik heb een gratis Drop.io aangemaakt met de naam drop.io/telefoon. Die kan ik nu gebruiken als voicemailbox en ook anderen kunnen daar dus hun berichten inspreken omdat het telefoonnummer met de code op de site staat.
Zo kun je leerlingen en/of collega's vragen berichten in te spreken enz.

Overigens kun je dezelfde Drop.io ook gebruiken voor notities, bestanden, foto's video en ga maar door. Een aangemaakte Drop.io is als je dat wilt met een wachtwoord te beveiligen zodat je kunt regelen wie er toegang heeft. Mijn drop.io/telefoon staat voor iedereen open, dus probeer maar uit zou ik zeggen!
Hieronder een boodschap die ik vanuit Gmail naar Drop.io gestuurd heb:

3 opmerkingen:

 1. Ik heb er wel naar gekeken, maar zie de functionaliteit niet echt. Natuurlijk kun je van alles bedenken, maar ik denk dat dit op dit moment nog een beetje te ver is gezocht.

  Ik heb zelf al enige tijd TweetMic (http://tweetmic.com/) op mijn iPhone. In dit programmaatje kun je tekst inspreken die vervolgens op TweetMic wordt gepost en wordt doorgeplaatst in Twitter. Op zich een hartstikke leuk programmaatje maar ik gebruik het maar zelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je vraagt je af waarom je weinig reakties krijgt? Dit is gewoon NERD-stuff Willem ;-). Hartstikke moeilijk wat je allemaal moet hebben en doen om dit werkend te krijgen, en dan hard na moeten denken wat je er aan hebt. Het is mij als lezer duidelijk dat jij het heel eenvoudig vindt, en heel logisch en nuttig, maar heb medelijden met je trage minder bekwame volgers Willem ;-). Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik al een tijdje "My track" op een android toestel (HTC Desire). Werkt prima. Is meteen gekoppeld aan Google maps en geeft ook informatie over klimmen en dalen.

  BeantwoordenVerwijderen