27 augustus 2010

Zeg het met Cinch!

Toen ik vanmorgen Gmail opende zag ik dat ik er een Call phone icoontje bij had gekregen. Toen ik gisteren hoorde dat die optie per ongeluk was uitgerold in Nederland heb ik de settings snel omgezet naar het Engels. Misschien heeft dat geholpen!
Hoe dan ook, ik kan nu gratis bellen naar nummers in Amerika.
"Wat heb je daar nu aan" zou je je kunnen afvragen maar er ging bij mij een lampje branden. Cinchcast is een site in Amerika waar je naartoe kunt bellen en die gesprekken worden dan als MP3 bestand op je account geplaatst. Die gesprekken zijn vervolgens heel mooi te embedden en zo kun je nu dus heel makkelijk vanuit Google Phone, oftewel direct vanuit je Gmail account gesproken tekst plaatsen op je website, in je weblog, op een ELO... you name it.
De gesprekken zijn heel makkelijk te embedden via diverse beschikbare widgets zoals je hiernaast ziet.

Zo'n Cinchcast account is gratis en na aanmelding kun je makkelijk inloggen met je Twitter account. Je kunt Cinchcast vertellen vanaf welk(e) nummer(s) je belt en je kunt uiteraard koppelingen maken naar Twitter en Facebook. Daarmee krijgen die apps gelijk een seintje als jij een bericht geplaatst hebt.
Het mooie van Cinchcast vind ik dat je berichten achteraf kunt editen. Je kunt tekst bijplaatsen en plaatjes toevoegen. Dat betekent dat je een snel ingesproken boodschap achteraf kunt bijwerken. Leuk is ook dat anderen op je bericht kunnen reageren. Als je een microfoon in je computer hebt kun je namelijk ook gewoon via de site iets inspreken.

Helemaal mooi vind ik het dat Cinchcast ook een app levert voor de iPhone en Android! Vanaf die toestellen kun je dus ook direct boodschappen inspreken, tekst toevoegen en een plaatje erbij uploaden! Ook dat heb ik uiteraard getest en het werkt uitstekend. Heb je en wifi verbinding dan werkt de app via dat kanaal en is je bericht snel geplaatst.
Vraag me niet hoe dit alles gratis kan, maar daar verbaas ik me al lang niet meer over.

Goed... leuk dat het allemaal kan technisch, maar wie gaat dit nou gebruiken? Tja, wij zijn er blijkbaar niet zo dol op om onze eigen stem te horen. Op veel weblogs zie ik de mogelijkheid om via voice te reageren maar er is geen hond die er gebruik van maakt. En tóch wil ik het weer een kans geven nu het zo laagdrempelig is geworden. Eigenlijk heb je zo onderhand geen excuus meer om het niet te doen...

4 opmerkingen:

 1. ik denk dat mijn collega's er niet blij mee zouden zijn als ik "verbaal" reageer, typen op een toetsenbord is minder irritant...wei weet p[ een later moment

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat het op zijn zachtst gezegd opvallend is als ik op kantoor verbaal zou reageren op verschillende weblogs. Gek genoeg vraag ik me direct af waarom eigenlijk. Voicegestuurde computers of smartphones worden steeds meer gemeengoed. Ooit zullen we niet meer typen maar spreken.

  Voor wat betreft Gmail Call Phone. Ik heb mijn taalinstelling ook even gewijzigd naar engels (US) en heb de optie nu ook in mijn Gmail. Ik ga ook nog even een vrij nummer aanmaken zoals jij hebt gedaan.

  Tegelijkertijd grappig dat ik van de week een goede vriend spreek die in 't Gooi woont. Hij vroeg me of ik ook toevallig een vaste telefoonlijn had, "dat was wat voordeliger bellen" zei hij. Ik wees hem op Skype, Gtalk, MSN voice waarop hij reageerde, "daar doe ik niet aan". Hoe komt het toch dat sommigen mensen de beschikbare platvormen die kosten besparen en het ons zo makkelijk kunnen maken niet omarmen? Onwetendheid? Niet open staan voor verandering? Angst voor het onbekende?

  In ieder geval omarm ik wel alle ontwikkelingen op dit gebied!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg interessant Willem, ik snap alleen even niet waarom je zou bellen. Als je ter plekke inspreekt kun je toch ook embedden? Wat ontgaat me hier nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Edwin,
  Het ging mij erom gebruiksmogelijkheden van Google Phone aan te geven. Je zit gewoon in je Gmail en je spreekt even een boodschap in. Je hoeft niet apart naar Cinchcast te gaan, in te loggen, flash toestemming te geven enz.
  Nog mooier is het dat je Cinchcast ook kunt benaderen vanaf Android en iPhone.
  Al met al dus meerdere wegen die naar Rome leiden! Mooi toch?

  BeantwoordenVerwijderen