19 augustus 2010

USB microscoop van de Aldi


Sinds gisteren heeft de Aldi een microscoop in de aanbieding die je direct via usb aan je computer kunt koppelen. Zoiets lijkt me nu leuk voor in de klas (terwijl ik zelf al lang geen les meer geef) dus ik moest hem natuurlijk even uittesten!
Hij komt onder het merk Traveler, maar lijkt verdacht veel op de (niet meer leverbare) Digital Blue QX5 microscoop. Installatie van de driver gaat wat bijzonder, maar werkt uiteindelijk wel. daarnaast wordt Ulead Video Studio 7 SE meegeleverd, maar die heb je eigenlijk niet nodig en zou ik dus niet installeren! Wanneer je alleen de driver installeert wordt er namelijk toch ook een klein programma op je harde schijf gezet waarmee je de beelden van de camera prima kunt zien en bewaren. Dat CamApp programma kun je via options in verschillende resoluties laten werken waardoor je een groter beeld kunt krijgen dan met het eerder genoemde Ulead Studio. Zo kun je de beelden ook prima schermvullend op bijvoorbeeld een digitaal bord laten zien. Opslaan van foto's gaat dan ook in dezelfde resolutie.

De microscoop wordt geleverd met o.a 5 objectglaasjes met preparaten (zoals pollen) en 7 lege glaasjes. Daarnaast nog een paar potjes met o.a. garnaleneitjes die je in zout water op kweek kunt zetten. De microscoop geeft namelijk ook bewegende beelden weer, dus met water uit de sloot krijg je een leuk spektakel te zien. Vergroten kan 10X, 60X en 200X. In die laatste stand is scherpstellen wel heel lastig! De microscoop is voorzien van boven- en onderverlichting. Al met al een leuk dingetje waar je je voor € 29,99 niet echt een buil kunt vallen.
Knup hem aan een computer in de klas en je leerlingen kunnen lekker experimenteren met insecten, resten uit de broodtrommel en noem maar op!
Disclaimer: Ik heb geen aandelen bij de Aldi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten