19 augustus 2010

Vervangend Vervoer VerzekeringMijn eerste bericht na de zomerstop gaat niet over onderwijs, maar in zekere zin wel over ICT en zeker over logistiek.
Net aangekomen op de plaats van bestemming in Zuid-Frankrijk kwam er opeens ontzettend veel witte rook uit de uitlaat van m'n auto. "Dat is mijn koppakking" dacht ik meteen en dat was ook de diagnose die de volgende dag in de garage gesteld werd waar de auto binnen drie uur nadat ik de ANWB gebeld had heengebracht werd. Vanaf dat moment werd ik via sms'jes op de hoogte gehouden door de alarmcentrale: uw auto wordt gerepatriëerd naar Nederland. Toen ik contact met ze opnam was het noemen van het kenteken voldoende. Het maakte niet uit welke medewerker je aan de lijn kreeg, ze wisten gelijk waar het over ging. De volgende dag al stond er in een plaatsje 30 km. verderop een gloednieuwe Volvo V70 2.4D automaat voor me klaar, uiteraard mét trekhaak en met net 600 km. op de teller! Daar heb ik heerlijk 3 weken en 3400 kilometer mee rondgereden voor we weer thuis waren. Ondertussen kreeg ik af en toe een sms'je: Uw auto is nu op transport naar Nederland - Uw auto is aangekomen in ons distributiecentrum - Uw auto is afgeleverd bij de door u opgegeven garage.
Natuurlijk heb ik als ik telefonisch contact zocht wel eens een half uur in de wacht gestaan bij de ANWB. Tenslotte gaan persoonlijk-letsel meldingen altijd voor simpele schade zoals ik had. Maar voor de rest niets dan lof! Zeer professioneel en een uitstekende afhandeling van de problemen.
Achteraf bleek het allemaal mee te vallen: een klein gaatje in een rubber slangetje waardoor koelvloeistof precies op de uitlaat had gespoten...
De lering die we hieruit kunnen trekken: Ga altijd goed verzekerd op vakantie en bezuinig daar niet op! En kies wat mij betreft dan gewoon voor de grootste die door de massaliteit een dergelijke professionele organisatie op poten kan houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten