27 september 2010

En, wat doe je nu met die iPad?

Dit lijkt me wel wat...
Veel, heel veel!

Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. In plaats van de krant te lezen check ik even snel m'n mail en koppensnel de krant online waarna ik kijk of er nog wat via Twitter is binnengekomen. Dat kan ook met een notebook natuurlijk, maar die iPad start zo lekker snel en navigeert heerlijk met wat nonchalante handbewegingen.
s'Avonds, als ik m'n notebook dicht heb geslagen pak ik de iPad nog even snel om te zien of ik niks gemist heb.
Maar vandaag overdag (ik had hem natuurlijk bij me) istie niet uit de tas geweest, natuurlijk ook om jaloerse blikken van collega's te vermijden. Er moest heel hard gewerkt worden en dan kan ik me geen afleiding via Twitter enz. veroorloven!

Mijn vorige bericht had ik met geen mogelijkheid met de iPad kunnen samenstellen. Ik moest screendumps maken, die verkleinen en daar animated gifjes van fabriceren. De plaatjes uploaden en neerzetten waar ik ze hebben wilde, met hier en daar ook nog een linkje.

Maar dan, hoeveel mensen zijn zo gek om een uur te besteden aan een tweet van Geert W. en Pechtold, in combinatie met leraar24.nl? Niemand toch?

En dan begint het grote genieten weer!
En dat is niet zoals ik vorige week schreef uitsluitend consumeren. Ik ben inmiddels tegen een aantal mooie applicaties aangelopen waar je ook in de klas veel mee zou kunnen. Je kunt de iPad op veel manier heel creatief inzetten om tekeningen, muziek en geluidsopnames te maken... en die nog te delen ook.

Nu wil ik vermijden dat ik hier veel recensies ga schrijven over iPad toepassingen. Daar zijn andere sites voor en ik heb tenslotte ook (nog) veel lezers die geen iPad hebben en voor wie al die berichten absoluut niet boeiend zouden zijn. De kunst is nu dus een balans te vinden, voor mezelf in de tijd die ik besteed aan mijn ontdekkingstocht én aan de aandacht die ik daaraan geef op deze plek!

Wat vinden jullie daarvan?

2 opmerkingen:

 1. Het is ook wel gewoon leuk te lezen hoe jouw ervaringen zijn hoor. Ook al heb ik zelf geen iPad, ik kan me er toch wel een redelijke voorstelling bij maken en vind het leuk om te lezen hoe je in 1 week tijd van een consumerende gebruiker naar een 'meer' productievere gebruiker bent gegroeid :-)

  Waar ik zelf meer en meer achter kom is hoeveel ik eigenlijk in de browser doe. Mail, agenda, contacten, social media in al zijn vormen, films kijken en editen, daten, spelletjes spelen, communiceren en natuurlijk ook gewoon surfen. Zonder internet heb ik eigenlijk (bijna) niets meer aan mijn computer.

  Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar Chrome OS, maar dan op een tablet! De interface zoals je dat gewend bent van je computer, meerdere tabs open en dus meerdere taken uitvoeren en dat alles met het gemak van een 'nonchalante handbeweging' zoals jij zo mooi beschreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Halo Willem,
  Ik hoop toch echt dat jij nog wat berichten schrijft over de iPad. Je hebt gelijk er zijn genoeg recensies te vinden, maar deze zijn voor mij niet altijd even "neutraal". Iemand die alleen met Apple producten werkt, kijkt er bijvoorbeeld niet van op dat je maar één applicatie tegelijk kunt openen (ik weet daar wordt nu iets aangedaan) of dat je eerst naar iTunes mag, voordat je je eigen apparaat kunt gebruiken. Kortom Willem, ik zit echt nog wel op een paar van jou berichten te wachten, misschien een keer iets over het inzetten in de klas?

  Groeten,

  Rob Houben

  BeantwoordenVerwijderen