28 september 2010

En er komt meer nieuws over de OLPC!

Op naar de volgende edublogger!
Naar aanleiding van mijn bericht Een onmogelijke vergelijking! vandaag een interessant gesprek gehad met Frits Hoff van de stichting OpenWijs.nl waarin hij mij nog heel veel dingen meer kon vertellen over de OLPC dan ik ontdekt en beschreven heb. Zo blijkt het apparaat zo weinig stroom te gebruiken dat de accu echt heel lang meegaat. Het was me al opgevallen dat ik hem bijna nooit hoefde op te laden, maar dat de OLPC zo weinig stroom gebruikt wist ik niet. De reden dat Flash niet voorgeïnstalleerd is heeft te maken met rechten. Wat ik niet vertelde over het toetsenbord is dat een kind er rustig per ongeluk een glas ranja over kan gooien: het is allemaal waterdicht!
Zo is er nog veel meer te zeggen over het apparaat dat ik een tijdje mocht gebruiken.
Het goede nieuws is dat ik hem niet hoef terug te sturen, maar nu op de post kan doen richting een volgende edublogger die vast heel andere zaken gaat belichten dan ik gedaan heb.
Wordt vervolgd dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten