14 september 2010

Maak met je klas een Doodle Video

Tot vandaag wist ik niet wat een Doodle Video is, maar ik las het zojuist in m'n eigen krant!
Daar staat het bericht Making a Doodle Video with your Class, te vinden op EFL Classroom 2.0 met de prachtige pay-off "When one teaches, two learn"

Hoe dan ook, Doodle songs en video's zijn een prachtige activiteit die je met je klas kunt doen. Ze stimuleren contextueel leren en motiveren de leerlingen omdat de activiteit een eindproduct als resultaat heeft en... er is muziek bij! Daarmee vormt de activiteit een mooi voorbeeld van SCC oftewel Student Created Content.

Maar wat is nu een Doodle Video?
Om kort te gaan zijn het tekeningen die de tekst van een liedje ondersteunen. Leerlingen maken tekeningen die gedigitaliseerd worden waarna ze worden samengevoegd met muziek om zo een clip te vormen. Zie als voorbeeld deze clips (je moet wel inloggen).

Wil je dat niet, bekijk dan onderstaande video die het concept helemaal duidelijk maakt:Het volledige stappenplan om zelf een Doodle Video te maken vind je hier met I got a feeling van the Black Eyed Peas mooi gevisualiseerd.
Wat zou me dit een leuke manier lijken om Engels te leren!

1 opmerking:

  1. Een verfrissende manier om je talen te benaderen.
    Ik denk echter wel dat je tegen enkele problemen aan kunt lopen;
    1. You Tube haalt het geluid weg als men ontdekt dat het om commerciele muziek gaat.
    2. Ik kan niet ontdekken hoe veel lestijd je kwijt bent met het maken van een complete video. Ik denk dat daar toch wel behoorlijk wat uurtjes in gaan zitten. Het lijkt me dan beter om de leerlingen hier thuis mee aan de gang te laten gaan. Daar zullen ze niet al te veel bezwaar tegen hebben en er zullen er ongetwijfeld een paar bij zitten die er ware kunstwerken van maken.

    BeantwoordenVerwijderen