28 oktober 2010

Onderwijs van de toekomst zien en beleven

Tot ziens op Dé Onderwijsdagen!
- Persbericht -
Onderwijs van de toekomst zien en beleven op Dé Onderwijsdagen

Augmented reality, games besturen met je brein en nog veel meer op 9 en 10 november in Utrecht

Zoetermeer, 28 oktober– Bezoekers van Dé Onderwijsdagen kunnen de nieuwste ICT-toepassingen voor het onderwijs zien én zelf uitproberen in Dé Expo, een grote proeftuin vol innovaties als 3D-printen, 4K-video, augmented reality, brein-computer interactie en serious gaming. Maar meer nog dan de techniek draait het op dit evenement om de bruikbaarheid en meerwaarde van al deze snufjes voor het huidige onderwijs. ‘Innovatie en Realiteit’ is dan ook het toepasselijke thema van Dé Onderwijsdagen dit jaar.

Trends
Dé Onderwijsdagen van SURF en Stichting Kennisnet geven de bezoeker inzicht in resultaten en trends op ICT-gebied binnen het hele onderwijsveld, van primair tot hoger onderwijs. Op dit jaarlijkse congres buigen onderwijsprofessionals, variërend van docenten en beleidsmakers tot ICT’ers, zich over de vraag hoe samenwerking en innovatie tot bruikbare resultaten leiden. Het thema ‘Innovatie en Realiteit’ weerspiegelt het spanningsveld tussen innovaties die zich voortdurend aandienen en de dagelijkse realiteit van het onderwijsproces.

Beleef de toekomst
Op Dé Expo draait het om beleven en ontmoeten. Geïnspireerd door best practices, ook buiten het onderwijsveld, bevat Dé Expo vier innovatie-eilanden: multidimensionaal, gaming, beeld+ en cossmediaal. Bezoekers kunnen meedoen aan een 3D-vliegsimulatie, games spelen die worden aangestuurd door je eigen hersenen en hartritme, of via één van Van Gogh’s meesterwerken ervaren hoe Augmented Reality werkt. Rondom deze toepassingen worden presentaties en workshops aangeboden die de link leggen naar het hedendaagse onderwijs.

Keynote speakers
Op Dé Onderwijsdagen spreken onderwijsspecialisten van internationale allure. De Amerikaanse onderwijsbeleidsmaker Curtis Johnson baarde opzien als co-auteur van het boek Disrupting Class, een pleidooi voor grondige herziening van het onderwijs. En Sugata Mitra is vermaard vanwege zijn Hole-in-the-wall experimenten over het zelflerend vermogen van kinderen met computers. Nederlandse keynote speakers zijn succesondernemer Michiel Muller en Christiaan Alberdingk Thijm, specialist in auteursrecht en internet.

De organisatie van Dé Onderwijsdagen 2010 is in handen van SURF en Stichting Kennisnet. Het volledige programma vindt u op www.deonderwijsdagen.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten