17 oktober 2010

Podcasten vanaf je iPad

Vandaag heb ik de Cinchcast app voor de iPhone op m'n iPad gezet waarmee ik nu heel makkelijk en snel een podcast kan opnemen en publiceren!
In augustus schreef ik al over Cinchcast en dat er ook een app is voor de iPhone, maar toen kon ik dat nog niet zelf uittesten. Nu heb ik het dus zowel op m'n Android mobieltje als op de iPad staan. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog gewoon inbellen of iets op de site van Cinchcast inspreken wanneer je daar bent aangemeld. Zo kun je nu dus op vier verschillende manieren MP3 gesprekken beschikbaar maken.
Cinchcast biedt je de mogelijkheid om ieder gesprek apart te embedden maar heeft ook een player waarmee je ze allemaal kunt afspelen.
Zo kan een docent dus makkelijk instructies inspreken of huiswerk opgeven, maar of dit daar ooit voor gebruikt wordt?...
Als je wilt worden berichten die je plaatst automatisch doorgezet naar Twitter en je kunt bij ieder bericht een foto of screenshot uploaden. Dat kan ook met de iPhone/iPad en met een Android toestel.
Tenslotte zijn de opnames ook gewoon als MP3 bestand te downloaden.

1 opmerking:

  1. Willem, kijk ook eens naar AudioBoo. Een gratis app voor iPhone (draait ook op iPad). Alle mogelijkheden die jij oemt zitten er ook in. Verder kan je de audio's ook gewoon op iPhone of iPad beluisteren.
    Op Helikon en frEdSCAPEs is er meer over te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen