16 oktober 2010

Visie op leermateriaal

Discussieer mee over digitaal leermateriaal op nieuwe website
Voor de succesvolle digitalisering van het onderwijs is goed digitaal leermateriaal onmisbaar. Maar wat is goed digitaal leermateriaal? En wat is de toegevoegde waarde ervan voor het onderwijs? En wat wordt er verwacht van de docent? Vanaf vandaag wordt iedereen met een mening over digitaal leermateriaal uitgenodigd deze te uiten op www.visieopleermateriaal.nl. Er kan gereageerd worden op de visies van docenten, bestuurders en beleidsmakers. De online discussie vormt de opmaat voor een grootschalig debat over dit onderwerp op 10 november tijdens Dé Onderwijsdagen.

Discussie stimuleren
Met de website www.visieopleermateriaal.nl wil het Programma Stimuleren Gebruik Digitaal Leermateriaal het debat rondom digitaal leermateriaal stimuleren. Dit samenwerkingsverband van diverse onderwijsorganisaties zet zich in voor het gebruik van digitaal leermateriaal in het primair en voortgezet onderwijs en in het middelbaar beroepsonderwijs. Stichting Kennisnet faciliteert de uitvoering.

Debat
De verschillende visies op de toekomst van digitaal leermateriaal worden uiteengezet in een debat tijdens Dé Onderwijsdagen. Onder leiding van Frénk van der Linden gaan docenten, schoolmanagers, uitgevers en bestuurders met elkaar in discussie. En het belooft een verhitte discussie te worden.

Wat is de toekomst van digitaal leermateriaal?
Op de website www.visieopleermateriaal.nl vind je video’s, artikelen en meningen over de ontwikkelingen in de wereld van digitaal leermateriaal en de uitdagingen die voor ons liggen bij de ontwikkeling van deze markt. Je wordt uitgenodigd om je mening te geven over de toekomst van digitaal leermateriaal. Bekijk de video’s en reageer op de artikelen en standpunten.

De filmpjes die op de site staan worden gehost bij Vimeo die ook keurig een embed code aanbiedt, maar om de een of andere reden heeft degene die ze daar geplaatst heeft besloten dat de video's niet elders getoond mogen worden. Dat ben ik niet gewend van Kennisnet die toch graag alles wil delen, dus ga ik ervan uit dat er ergens per ongeluk een vinkje verkeerd staat. Ik zal het in ieder geval opnemen met de communicatiemanager van Kennisnet! (Marien, hoe zit dit?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten