29 oktober 2010

Werken in de cloud

Online werken met de Microsoft apps
Vanmiddag plaatste ik een bericht over de eerste Cloud Computing opleiding ter wereld in Nederland. Uit wat ik er online over kon vinden trok ik de conclusie dat het hier vooral gaat om de mogelijkheden die Google daarvoor biedt.
Maar heb je enig idee wat er nu online mogelijk is met een simpel hotmail of live account? Vandaag installeerde ik Office 2010 en na die installatie werd me gevraagd of ik gelijk online wilde. Na het invullen van m'n hotmail account gegevens kwam ik in mijn Skydrive terecht en kon daar gelijk aan het werk.

Pas later viel me op dat dat gebeurde binnen Google Chrome die ik heb ingesteld als standaardbrowser. Daar waar ik onbewust verwachtte dat Microsoft mij wel zou willen binden aan gebruik binnen Explorer kon ik dus rustig een andere browser gebruiken! Chapeau voor Microsoft.
Om een en ander uit te testen maakte ik mijn vorige bericht dus in de Word Web App. Helaas lukt het me daar nog niet om de spelling in de juiste taal of uit te zetten.
De komende tijd ga ik eens wat vaker werken met de online web apps om te zien of ik daar nu net zoveel mee kan als ik gewend ben van Google Documents!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten