04 oktober 2010

Zo moet het dus niet!

Remember: I'm just the messenger!
Naast het verhaal over het webcare-team van T-Mobile gaf ik vanmiddag ook een ander voorbeeld:

Een medewerker van de dienst Marketing en Relatiebeheer van een niet nader te noemen ROC laat een stagiaire van de opleiding Multimedia een paar leuke promotiefilmpjes maken van verschillende locaties van het ROC.
Deze filmpjes worden gepubliceerd op een eigen Youtube account van de medewerker, waarbij hij wel een pseudoniem gebruikt. Het is echter gelijk te vinden als je de naam van het ROC intoetst bij Youtube. Onder het filmpje is door de student een leuk stukje muziek gemonteerd, zo uit de Top 40 gehaald, dus uiteraard niet rechtenvrij. Het filmpje is een half jaar geleden geplaatst en tot nu toe 555 keer bekeken.
Er staat slechts één reactie onder, die een week geleden geplaatst is:
"Ik heb hier 4 jaar + een jaar verlenging een ICT opleiding gevolgd. ICT Beheer Niveau 4 en het is gigantisch slecht bevallen. De sfeer is saai, en het is niet bijzonder. Het onderwijs in de ict is slecht, weinig begeleiding, leraren zonder kennis, en veel irritatie vanaf de leerlingen. Ik heb nog geen leerling gesproken die het er echt naar zijn zin heeft gehad."
Huiswerk voor volgende week:
Welke fouten worden hier allemaal gemaakt? Noem er minstens vier. Licht je antwoorden toe in een paar zinnen. Welke tips zou je dit ROC willen geven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten