01 november 2010

13 jarigen over onderwijs, mobiele telefoon, boeken, internet

Vincent Everts zet twee jongens voor de camera en bevraagt ze over de manier waarop zij thuis en op school internet, mobieltjes enzovoort gebruiken.
Zelf zegt hij daarbij:
Typische 13 jarige jongens uit Leeuwarden praten open over de nieuwe laptop die iedere 1e en 2e jaars krijgen op hun school waarna er niets mee in het onderwijs mee gebeurt. Ze gebruiken geen Email, lezen geen papieren (of digitale) boeken (tenzij verplicht), spenderen een uur aan MSN en Hyves, 2 uur aan Gaming en 2 uur aan TV kijken. Telefoon gebruik is beperkt tot SMS en een beetje bellen. Ze hebben, geen mobiel internet, geen facebook of twitter. Mijn conclusie is dat het vaak genoemde innovatief toepassen van nieuwe technologie der jeugd een beetje overdreven is. (bron)
Interessant zijn overigens ook de reacties op die pagina.
Kijk en huiver!Of is dit gewoon "zoals het is"?
Trouwens, zou je Vincent Everts zo onderhand de Nederlandse Robert Scoble mogen noemen?

1 opmerking:

  1. Paul van Houwelingen02 november, 2010 11:28

    De 12-jarigen die ik dagelijks zie, zitten blijkbaar nog op een heel ander pad dan deze 13-jarigen. Er wordt nog best veel gelezen, maar het gebruikt van msn, hyves etc ligt inderdaad best hoog. Ook in mijn buurt is een VO-school met een "laptopklas". De laptop wordt daar betaald uit het boekengeld. De kids krijgen géén werkboeken, maar moeten alles via de laptop doen. In hoeverre dit ook in de klas is geïntegreerd... geen idee. Maar zoals in dit filmpje kán het niet de bedoeling zijn. Er ligt hier nog best een taak voor het onderwijs (én de ouders)
    Paul van Houwelingen

    BeantwoordenVerwijderen