31 oktober 2010

Een iTunes App Store account zonder creditcard

Waarom makkelijk als het moeilijk kan?
Vandaag las ik op ReadWriteWeb dat Apple een aparte afdeling heeft gemaakt in de Appstore voor het speciaal onderwijs. In dat artikel werd met name Dragon Dictation genoemd, een programma voor de iPhone en de iPad dat gesproken woord omzet naar tekst.
Dragon Dictation is an easy-to-use voice recognition application powered by Dragon® NaturallySpeaking® that allows you to easily speak and instantly see your text or email messages. In fact, it’s up to five (5) times faster than typing on the keyboard. (bron)
Dat leek me het proberen waard dus ging ik met de iPad op zoek naar het programma... Onvindbaar!
Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar Apple heeft per land verschillende Appstores. Wat in Amerika beschikbaar is, hoeft hier niet verkrijgbaar te zijn.
Dus moest ik er nu toch maar aan geloven en een nieuw iTunes account aanmaken waarbij ik doe alsof ik in Amerika woon. Gelukkig hoef je daarvoor niet opnieuw je creditcard gegevens af te geven want er blijkt een manier te zijn om ook zonder dat een account aan te maken. Apple geeft daar zelf instructie voor op deze pagina en op Computer!Totaal staat dezelfde instructie in het Nederlands met een aantal screendumps erbij.


Dragon Dictation is een leuke app om eens uit te proberen. Je kunt tekst inspreken in het Engels, Italiaans, Frans en Duits. Spaans komt binnenkort beschikbaar. Afhankelijk van je uitspraak is het resultaat redelijk accuraat al komen er soms de raarste woorden uit. Het gekke is dat hij het woord iPad eerst niet begreep en er iTouch van maakte!
Het systeem schijnt zelflerend te zijn en zich steeds beter aan je stem aan te passen. Je kunt teksten met één druk op de knop doorzetten naar je Twitter en Facebook account. Ook is de tekst achteraf gelukkig te editen. Als dit in het Nederlands beschikbaar komt kan ik me voorstellen dat het handig is.
Nu zou het voor een creatieve docent al bruikbaar kunnen zijn bij taallessen!
Op Youtube staat een korte demo.

4 opmerkingen:

 1. Erg handig voor als je in de auto zit. Ik wacht echter nog even op een Nederlandse versie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat Apple dat doet komt door afspraken over betaling. Rechten op de distributie van muziek en films worden niet wereldwijd afgesloten, maar per continent of land. Apple houdt zich aan de conventies in dezen. 't Is dus geen kwaadwillendheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Elbert,
  Bedankt voor je reactie en uitleg.
  Geldt dat ook voor applicaties? Bij muziek en films kan ik me er iets bij voorstellen, alhoewel ik het niet van deze tijd vind gezien het feit dat je het dus makkelijk kunt omzeilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inmiddeld is er een NL talige app voor Ipad die verbazend accuraat is. Nog geen integratie met andere apps, maar dat komt er vast ook aan.

  BeantwoordenVerwijderen