29 januari 2011

Maak je website flippable

Surfboard
Mensen met een iPad kennen waarschijnlijk al de applicatie Flipboard waarmee je op een heel mooie manier door bijvoorbeeld je Twitter- en Facebook account kunt bladeren.
Maar nu is er Surfboard die hetzelfde doet met websites. Het leuke is dat je hetzelfde effect ook tevoorschijn kunt toveren op een PC, mits je daar Google Chrome op hebt draaien en GPU acceleratie hebt ingeschakeld. (Hoe dat moet kun je hier lezen)
Door op ridesurfboard een url in te voeren krijg je je weblog op eenzelfde manier voorgeschoteld als met Flipboard. Van ieder bericht is een kort stukje te lezen en erop klikken laat het hele artikel zien.

Hieronder een korte demo van m'n eigen weblog:


Gebruik in het onderwijs
Wat heb je hier nu aan zou je kunnen zeggen. Nou, stel dat je een weblog hebt gemaakt over een bepaald onderwerp en je wilt dat laten zien in de klas. Dan is dit wel een heel mooie manier om de inhoud via het digibord te laten zien! Het voordeel is dat alles ontdaan wordt van alle toeters en bellen zoals sidebars, reclameblokken en extra gadgets. Gewoon de tekst waar het om gaat met eventueel het plaatje erbij. Youtube filmpjes werken ook.

Helaas werken niet alle sites (even goed), maar dat zal te maken hebben met de achterliggende code van zo'n site. Weblogs van Blogger doen het in ieder geval prima. Wil je dat bezoekers met een iPad, iPhone of iPod Touch standaard je blog op deze manie rte zien krijgen dan kun je zelfs een stukje code aan je site toevoegen waardoor dit gebeurt.
Surfboard gebruikt technologie die standaard al in Safari is ingebouwd maar waar andere browsers nog moeite mee hebben. Zoals gezegd kan het na een kleine aanpassing met Chrome wel.

1 opmerking: